En hilsen fra Bård og Gry

Plutselig - sommeren 2015 fikk vi følelsen igjen, om å være på havet, være en del av elementene, komme inn i båtens rytme og du og du hvor vi savnet det! Så dermed ble det besluttet en litt lengre seilas sommeren 2016.

Det er ikke snakk om de 13.951,9 nautiske mil, og 25 forskjellige land og 145 havner/ankringsplasser vi skulle legge bak oss, som i 2013/2014! Målt distanse ble til slutt 1.499 nautiske mil som er seilasen fra Croatia/Hvar/Vrboska til Spania/Torrevieja.

24 døgn brukte vi på turen, litt lengre tid enn vi planla. Og det var ikke så mange havner vi hadde tid/anledning til å besøke, men Korcula/Croatia, Tropea og Procida / Italia, Mahon / Menorca, Mallorca og Formantera.

Men jeg nådde jobben til avtalt tid, såvidt, og det er jo et poeng :-)

torsdag 6. juni 2013

Utsikten de neste 25 timer....

Etter skippermøtet, bestemte vi oss for en nattseilas!  Vi trenger å øve oss på det.... :-) Værmeldingene var gode, forsåvidt!  Ikke mye vind, men flatt hav. Må innrømme at det var fristende.

Albania ble droppet til fordel for nattseilas til Hellas / Krofu :-)
Utsikten vi må venne oss til..... himmel og hav. Egentlig utrolig deilig, spesielt når vi snur oss andre veien og ser s/y Spurs!!

Solnedgangen her i Adriaterhavet er noe tidligere enn hjemme i Norge. Solen gikk vel ned i halv-ni-tiden.

Vi er nå vel fremme i Korfu, litt trøtte må vi innrømme etter 25 timers seilas, med minimalt med søvn. Og det "verste" av alt, vi kunne ikke gå rett og legge oss.  Vi måtte sjekke inn i landet!  Harbour Master, Custums og Police.  Og du-og-du for et skjemaveldet!  Og her foregår ikke alt pr PC.  Neida, her får vi beskjed om å skriv litt ekstra HARDT, for det er papir med diverse BLÅPAPIR vi sitter å skriver på..... ;-)

4 timer senere, får vi ankret opp i Gouvia Marina!  Dere kan tro herrene ombord i s/y Morgengry og s/y Spurs var litt på fliren da de kom lykkelige ombord igjen med alle papirene ship-shape!

2 kommentarer:

 1. Ser fantastisk ut:=) Er brunfargen begynt å sette seg? Tenkte vi skulle opp på hytten neste helg, hvis været er ok og det er tørt nok hadde jeg tenkt å beise terrassen(gulvet)der oppe..vet dere om det er noe rest igjen? Eventuelt om det er en spesiell type jeg skal kjøpe? Hils Bård:=) Klem fra din sønn:)

  PS: Kjenner du deg igjen i strøket her:
  http://www.finn.no/finn/realestate/homes/object?finnkode=42123692&sort=1&page=1&areaId=20220&next_previous

  SvarSlett
 2. Vi er forsiktige, mht til brunfargen..... Men her får man en gylden farge på ben, fjes og armer bare man tar en liten runde til butikken med kortebukse ;-) Så vi ser slett ikke verst ut, vi er feriebrune! ;-))

  Sender deg egen mail på terassen på hytten. MEN OVATROL nr. 1 vil nok bli bra tenker vi!

  Bård ber meg hilse så mye tilbake. Hellas kan han like utbrøt han i dag. Folket er vennlige og du får alt du drømmer om i butikkene rett rundt hjørnet her. (Akkurat det var vanskelig i Croatia.... :-))

  Vi holder kontakten... ihverfall hver gang vi en på nettkafè.

  Klem igjen og hils Tonje!!

  SvarSlett