En hilsen fra Bård og Gry

Plutselig - sommeren 2015 fikk vi følelsen igjen, om å være på havet, være en del av elementene, komme inn i båtens rytme og du og du hvor vi savnet det! Så dermed ble det besluttet en litt lengre seilas sommeren 2016.

Det er ikke snakk om de 13.951,9 nautiske mil, og 25 forskjellige land og 145 havner/ankringsplasser vi skulle legge bak oss, som i 2013/2014! Målt distanse ble til slutt 1.499 nautiske mil som er seilasen fra Croatia/Hvar/Vrboska til Spania/Torrevieja.

24 døgn brukte vi på turen, litt lengre tid enn vi planla. Og det var ikke så mange havner vi hadde tid/anledning til å besøke, men Korcula/Croatia, Tropea og Procida / Italia, Mahon / Menorca, Mallorca og Formantera.

Men jeg nådde jobben til avtalt tid, såvidt, og det er jo et poeng :-)

tirsdag 12. november 2013

Sikkerhetssjekk

Listen var lang over sikkerhetsutstyr og annet utstyr som bør være på plass, før vi gir oss i kast med 16-20 dagers døgn i sjøen! Det hotteste tipset vi fikk i forkant av en slik sjekk var at vi hadde tenkt igjennom hva gjør vi i en krisesituasjon!  Hva gjør vi hvis vi mister roret? Hva gjør vi hvis en faller overbord? Båten springer lekk? En får magesjau? Styrbord/barbord laterne slutter å virke? Osv. osv.

Så i de siste dager, spesielt, har samtaleemnene vært ganske klare; det har dreid seg om sikkerhet, spesielt!  Ja, vi ble såpass ivrige at Jon&Tove som seiler s/y Dory kom bortom oss i går kveld og beskuet det hele.  Vi kom oss dermed ikke i seng før klokken 02:00!  Men det skal innrømmes, det skyldes i hovedsak godt selskap og en fantastisk ost og skinke kjøpt i Italia som også måtte fortæres! Og det ene tok det andre.... Jon løp ombord hos dem og hentet en flott flaske vin, Cheval Blanc!! fra Frankrike, kjøpt da de hadde vært der!


Sikkerhetssjekken gikk overmåte bra!  Han var rett og slett storfornøyd med alt vi hadde foretatt oss! Gode tips hadde Chris Brooke opptil flere av som vi tok til vårt hjerte!

Flaggene gikk til tops!  Så nå er vi "dress overall".

Velkommen Johnny - skipet er klareret! :-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar