Hilsen fra Bård og Gry

Bildet mitt
Beneteau Oceanis 46 fot. Dvs. hun er 13,68 m lang, 4,25 m bred og stikker 1,92 i dybden. Den stolte dame er produsert i Frankrike. Er registret i NOR/NIS og lyder kallesignalet LN5002

tirsdag 12. november 2013

Sikkerhetssjekk

Listen var lang over sikkerhetsutstyr og annet utstyr som bør være på plass, før vi gir oss i kast med 16-20 dagers døgn i sjøen! Det hotteste tipset vi fikk i forkant av en slik sjekk var at vi hadde tenkt igjennom hva gjør vi i en krisesituasjon!  Hva gjør vi hvis vi mister roret? Hva gjør vi hvis en faller overbord? Båten springer lekk? En får magesjau? Styrbord/barbord laterne slutter å virke? Osv. osv.

Så i de siste dager, spesielt, har samtaleemnene vært ganske klare; det har dreid seg om sikkerhet, spesielt!  Ja, vi ble såpass ivrige at Jon&Tove som seiler s/y Dory kom bortom oss i går kveld og beskuet det hele.  Vi kom oss dermed ikke i seng før klokken 02:00!  Men det skal innrømmes, det skyldes i hovedsak godt selskap og en fantastisk ost og skinke kjøpt i Italia som også måtte fortæres! Og det ene tok det andre.... Jon løp ombord hos dem og hentet en flott flaske vin, Cheval Blanc!! fra Frankrike, kjøpt da de hadde vært der!


Sikkerhetssjekken gikk overmåte bra!  Han var rett og slett storfornøyd med alt vi hadde foretatt oss! Gode tips hadde Chris Brooke opptil flere av som vi tok til vårt hjerte!

Flaggene gikk til tops!  Så nå er vi "dress overall".

Velkommen Johnny - skipet er klareret! :-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar