Hilsen fra Bård og Gry

Bildet mitt
Beneteau Oceanis 46 fot. Dvs. hun er 13,68 m lang, 4,25 m bred og stikker 1,92 i dybden. Den stolte dame er produsert i Frankrike. Er registret i NOR/NIS og lyder kallesignalet LN5002

tirsdag 12. november 2013

Vindror - Hydrovane

Tidlig mandags morgen, 11.11. var det tid for innsjekk på ARC-kontoret. Mange papirer skulle signeres og en siste sjekk på at de hadde alle data på oss.

Sikkerhetssjekken ble booket på. Vi får besøk av en kontrollør tirsdags morgen! Oj, og vi er ikke helt i mål ennå, men vi får klare å gjøre oss ferdig på de timene vi har til rådighet! Vi har jo vært igjennom slike kontrollen før i forbindelse med Shetland Race, men det var ikke ombord i denne "Morgengry".
Her er jeg i sving med å skrive oss på liste over leverandører vi ønsker besøk av. Sjekk den stilige kulepennen jeg fikk låne!  En liste var det svært mange som hadde skrevet seg opp på; og det var "Jerry the rigger".  Det er han som skal sjekke riggen vår, før vi seiler avgårde. Det skal bli betryggende å få en proffesjonell til å sjekke riggen!  Gleder meg egentlig til det!

MENS vi var på innsjekkingskontoret, jobbet Dennis og "Emanuel" for oss!  Vindroret skulle monteres, og vi ønsket at noen som hadde gjort
Bård i "look & learned"-posisjon ;-)
det før, ville hjelpe oss med dette!  Det var Hydrovane (leverandøren av vindroret) som anbefalte Dennis for oss og våre gode naboer ombord i s/y Dory hadde også hørt at Dennis skulle være den store guroen på det feltet! Vi fikk huket tak i Dennis, som av alle ting er svensk! Bor i båten sin i marinaen, kai J, like bortenfor oss!

En liten kurositet: Her nede på bryggen er det mange nasjonaliteter og det kan faktisk lett gå litt i surr på hvilket språk man skal henvende seg til
dem på!  Så da Dennis stilte blid og opplagt kl. 09:00 mandags morgen, var jeg alene ombord, Bård hadde gått i butikken for å kjøpe brød.  Jeg ønsket han hjertelig velkommen ombord, spurte om han hadde lyst på kaffe før arbeidet skulle starte og forklarte en masse om at Bård var gått på butikken.... osv. osv. PÅ ENGELSK!  HERLIGHET!  Jeg hadde klart å glemme at han var svensk!  Dennis hørte tolmodig på meg og plutselig sa han på SVENSK:  "Nej, tack, jag venter litt med kaffen, jag setter i gong arbedte med en gong! Med et stort SMIL! È det muli? Snakker om "tabbe".  Det ble litt latter og den som lo høyest var meg!

Ser vindroret "flott" ut? Om ikke annet er det praktisk ihvertfall!  Alle som kommer forbi sier vi har kjøpt merzedesen, og det vindroret man kan stole mest på OG som skal være veldig enkelt å betjene! Så hvis alt som vi hører er sant, blir overfarten en drøm og vi kan nesten bare være "passasjerer" ombord å justere litt på seilene! Ja, de fleste som har Hydrovane sier at de er som et ekstra crew-medlem, bare mye greiere i drift. Reklamen sier at den trenger verken øl eller wiskey, men likevel blir den et fullverdig crewmedlem!

Alt vel ombord! Vi gleder oss mer og mer til Johnny kommer!  1 dag igjen. Og på lørdag kommer Marit også ;-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar