En hilsen fra Bård og Gry

Plutselig - sommeren 2015 fikk vi følelsen igjen, om å være på havet, være en del av elementene, komme inn i båtens rytme og du og du hvor vi savnet det! Så dermed ble det besluttet en litt lengre seilas sommeren 2016.

Det er ikke snakk om de 13.951,9 nautiske mil, og 25 forskjellige land og 145 havner/ankringsplasser vi skulle legge bak oss, som i 2013/2014! Målt distanse ble til slutt 1.499 nautiske mil som er seilasen fra Croatia/Hvar/Vrboska til Spania/Torrevieja.

24 døgn brukte vi på turen, litt lengre tid enn vi planla. Og det var ikke så mange havner vi hadde tid/anledning til å besøke, men Korcula/Croatia, Tropea og Procida / Italia, Mahon / Menorca, Mallorca og Formantera.

Men jeg nådde jobben til avtalt tid, såvidt, og det er jo et poeng :-)

søndag 3. november 2013

Brødbaking på gass :-)

Vi gleder oss til brødbaking underveis! MEN å finne den rette oppskriften, og få tak i de rette melsorter - det er jammen ikke lett.

Men forleden dag fant jeg en oppskrift som kun skulle være 15 minutter i ovnen, husk at vi har gasskomfyr og ønsker ikke akkurat å bruke opp gassen på brødlaging! Denne oppskriften besto av både hvetemel, havregryn, byggmel og sammalt rug, grovt. Byggmel oversatte jeg til spansk, men supermarkedets betjening forsto dessverre ikke det. Muligheten for at ikke spansken hørtes helt spansk ut, er tilstede.... ;-) Jeg fant en melsort i hyllen, og brukte det som byggmel!
Brødet ble ihvertfall både luftig og godt, så det er en viss "fare" for at våre lunsjgjester i morgen vil få det servert ;-) "Aberet" med denne baksten var at hele formiddagen gikk med!  Nå har vi jo god tid, men 30 + 45 + 35 minutter til hevingsprosess var kanskje litt i overkant? Og så 15 minutter i ovnen!  Vi var ihvertfall VELDIG sultne da frokosten endelig ble servert! Bjerkåsen var såpass sulten at han lurte på om vi ikke burde hatt litt pølser til frokost også!?? (Vi kommer ikke til å kjøpe de på nytt Johnny...., de er testet og funnet uspiselige ;-))

Er det noen av våre lesere som kan bidra med en god oppskift, med kort steketid i ovnen? Det må da vel være et poeng, eller? Og husk at det groveste melet vi har fått tak i til nå, er samalt rug.

Har med et lite bilde av sykkelvesken vår. Vi har en hengende både på styrbord og barbord side på rekkevaieren. De er fulle av sko! Og hvis vi skal på en sykkeltur, så tar vi skoene utav og sykkelveskene henges på sykkelen. Veldig praktisk!

Alt vel ombord! I dag har vi klart å tenke ut mange gode idèer, så vi er egentlig veldig fornøyde med oss selv! Ett skritt nærmere, og vi kan vel si at idèene er verd 3%, så da gjenstår 22% ferdigstillelse. Slett ikke verst! :-)


2 kommentarer:

 1. Veldig artig med avis bildene og intervju! Dette leser jeg høyt for både Marion, Lasse og Frode her over frokosten på Kapp Verde.

  Ett hett brødtips er å se litt lenger - ut av Europa. Alle steder som har tradisjon for brødbaking på sten burde ha en oppskrift som egner seg for langreisende til havs med stekepanne tilgjengelig. Prøv å bake nan brød fra india eller hrubs fra midtøsten - deilig :)

  Marion tipser om følgende oppskrift på en slags scone:
  Google: lettvinte og saftige scones.
  Bruk grovmel istedetfor og tilsett Krydder som gir mer brødsmak: karve, fenikkelfrø, korianderfrø.

  Kikertpannekaker:
  Kikertmel, vann og litt olje. La det stå å svelge litt så steker du på panne. Krydder kan tilsettes etter smak: basilikum, oregano er godt og så kan du fylle med hva du vil i taco stil: hummus, oliventapenade, salat (pølesnabb til bård).

  SvarSlett
 2. Hei, igjen! Takk for gode tips! Det skal vi studere litt nærmere på. Ellers ringte mormor og nevnte at rundstykker kunne jo være en idè? ;-) Og det er jo veldig sant, de skal jo ikke stå noe lenge i ovnen, men så der det jo noe med det eksotiske å bake brød når man er på langtur. "alle" snakker jo om det.... ;-) !

  SvarSlett