En hilsen fra Bård og Gry

Plutselig - sommeren 2015 fikk vi følelsen igjen, om å være på havet, være en del av elementene, komme inn i båtens rytme og du og du hvor vi savnet det! Så dermed ble det besluttet en litt lengre seilas sommeren 2016.

Det er ikke snakk om de 13.951,9 nautiske mil, og 25 forskjellige land og 145 havner/ankringsplasser vi skulle legge bak oss, som i 2013/2014! Målt distanse ble til slutt 1.499 nautiske mil som er seilasen fra Croatia/Hvar/Vrboska til Spania/Torrevieja.

24 døgn brukte vi på turen, litt lengre tid enn vi planla. Og det var ikke så mange havner vi hadde tid/anledning til å besøke, men Korcula/Croatia, Tropea og Procida / Italia, Mahon / Menorca, Mallorca og Formantera.

Men jeg nådde jobben til avtalt tid, såvidt, og det er jo et poeng :-)

torsdag 4. juli 2013

MYGG i bøtter og spann!

Aliki, Paros
På svai, for eget anker, på Paros i bukten Aliki, trodde vi at vi var trygg for mygg, eller moskito som vi kaller grekernes mygg!

FOR en natt!  Dette må være et mygghøl!  Bare FØR vi la oss, drepte fruen 12 mygg og vel i seng ble det 5 stk. til. Og resten gasset seg på fruen i løpet av natten, selv om jeg prøvde å dekke meg helt til hele tiden!  Det klarte jeg tydeligvis IKKE!  For i dag er jeg opphovnet på bena og armene og har vært på apoteket og kjøpt myggsalve. Eller som apotekeren sa: "after the beat?" "Yes, please", parerte jeg! 

Og i skivende stund virker den bra, jeg klør ihvertfall ikke!

Hvordan det går med Hr. Bjerkås? De biter nok han også, men han har ikke noen merker, ikke buler og klør ikke, men smiler lykkelig (men lider med meg... tror jeg... ;-))

I dag ble det en kort tur på 16 nautiske mil til Naxos by som heter det samme som selve øyen, Naxos. "De" har meldt mye vind i dagene som kommer, så vi tenkte det var på tide med litt landkjenning og håp om å få spylt og vasket båten i uante mengder med vann! OG akkurat det var det.  Vi var såpass frimodige at vi ringte Habour Master i går og spurte om det var plass til 2 norske båter? Når kan dere være her? Kl. 11:00...., Da skal dere få plass, men ikke vær særlig senere!

Vi sto opp "early in the morning" og klappet til kai til en vinkende Harbour Master kl. 10:30. Det blåste etterhvert frisk bris midt i mot og bølgene var krappe og "høye", godt å komme til havn!

Vi har fått tid til å prate litt med våre båtnaboer og det sies at lørdag skal være en god dag å seile videre på! Nå gleder vi oss til å utforske byen, ser ut som det er en "gammelby" her også!

2 kommentarer:

  1. HER ER EN ENKEL OPPSKRIFT PÅ MYGGFANGER. DEN VIRKER 100% GARANTERT + DET ER ET FLOTT PROSJEKT NÅR EN ER PÅ SEILTUR.

    http://bitsandpieces.us/2013/04/07/homemade-mosquito-trap/

    HILSEN, ARILD, GOLD COAST - AUSTRALIA

    SvarSlett
  2. 1000-takk for et godt tips! Det skal bli spennende å prøve ut! Det kommer kanskje et bilde på bloggen etterhvert ;-)

    SvarSlett