Hilsen fra Bård og Gry

Bildet mitt
Beneteau Oceanis 46 fot. Dvs. hun er 13,68 m lang, 4,25 m bred og stikker 1,92 i dybden. Den stolte dame er produsert i Frankrike. Er registret i NOR/NIS og lyder kallesignalet LN5002

tirsdag 23. juli 2013

"Ev-kha-ri-sto" - Takk skal dere ha!

Østers
Vi har hatt "litt" roligere vindforhold de 2 siste dager. Dvs. vi så faktisk 18,3 sek./m. i går også, og da går det unna! Målet var Pserimos, en liten øy, ikke lagt fra Kòs. Vi la til kai i firetiden, vel vitende om at da hadde alle "badebåtene" med 50 badevillige turister ombord forlatt området, og dermed er det plass til oss ved en "bitte-liten-kai". Pserimos var sjarmerende, ja, men havnen var forferdelig å ligge i. Det haiet i hele natt, så det var ikke en helt ypperlig havn for en rolig nattesøvn.

Ja, ja, vi liker oss godt på Kalymnos, så om morgenen satte vi kursen mot Kalymnos by!! Og er blitt tatt svært godt i mot av restauranteieren og deres ansatte på den lokale restauranten "Stukas", som vi ligger med hekken inntil! Tenk i dag, når vi kommer tilbake etter en liten uke, får vi et lite minne, som vi kan ha med på vår reise. De har til og med skrevet "Tusen takk" på norsk inni østersskjellet!

Vi på vår side må bare takke så mye tilbake! Evkharisto!!  (det er sånn det uttales, ikke skrives!  JEg har ikke greske bokstaver........) Og heldigvis, s/y Spurs hadde en vimpel, som ble foræret til restauranten! For en lykke!
Her ser dere Bergens Seilforenings vimpel vaie stolt hos Stukas Taverna!

Og vi på vår side må bare si at grekere er et blidt og svært imøtekommende folkeslag! Vi storkoser oss her nede og overalt blir vi møtt med hyggelige, hjelpsomme, arbeidsomme og fortellerlystne grekere! Vi blir godt kjent med landet deres, et land de virkelig kan være stolte av! ;-) (det har jeg visst sagt før...!)
Her ser dere "vår" kelner på "Stukas". Han er født i Australia og snakker selvsagt perfekt engelsk! gresk og italiensk! Free and singel, og ferdig utdannet mikrobiolog og kan godt tenke seg jobb i Norge!  Anyone?

Og vi kan skrive under på at han er veldig hyggelig!

I dag, ligger vi 3 norske båter ved Stukas Taverna! Vi lå sammen i forrige havn også, Pserimos. I dag ble vi litt bedre kjent og bestemte oss for å ta en lunsj sammen!  Veldig koselig å bli kjent med mannskapet ombord i s/y SPinnWill fra Bundesfjorden, Oslo. Vi ønsker dere godt tur hjem, til deres hjemmehavn i Hellas! :-) Kanskje våre veier krysses igjen?


7 kommentarer:

 1. Hei! Dette er en test fordi det er så mange som melder tilbake at de ikke får sendt kommentarer. Og jeg må nå si at det er jo hyggelig å få meldinger hjemmenifra.... ;-)

  SvarSlett
 2. Hei, Det ser ut som om at dere virkelig lever livet! Er inne og leser i ny og ne! Hadde vært flott med noen bilder av dere også! ;) Hilsen Tonje

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei, Tonje! Vi har tenkt det, vi også, at det har blitt litt lite bilder av oss selv. I går tok vi deg på ordet, og fikk mannskapet ombord i s/y Spurs til å forevige oss..... :-) Som du ser så har vi det meget bra, dette er balsam for sjelen. Vi har ikke angret ett sekund, selv om det går både på skjeve og saltsjøen slår over båten og vi virkelig føler oss som "Saga-Sigler".

   Veldig hyggelig å høre at du følger oss!

   Hilsen fra Bård (og Gry... ;-))

   Slett
 3. Hei Bård

  Ser ut som dere virkelig koser dere!

  Vi seiler utifra Poros 12-13.august og skal tilbringe noen uker i Kykladene. Kanskje vi møtes på en tilfeldig øy :)

  Ha en fantastisk tur videre :)

  mvh
  Anders

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei, Anders! Så hyggelig å høre fra deg! Det hadde vært vedlig hyggelig å møtes på en tilfeldig øy :-) Vi har ikke helt klart for oss rutevalget vestover. Det kommer litt an på vinden! Vi vil gjerne ha den akten-for-tvers..... :-) Du får følge med på bloggen, om du har mulighet for det.

   Poros var ihvertfall en hyggelig øy!

   Hilsen fra Bård (og Gry ;-))

   Slett
 4. Benedikte Njøten25. juli 2013 kl. 10:25

  Litt misunnelig her jeg sitter på kontoret, men vi koste oss jo i 3 uker i Kykladene i mai og juni, så har vel ikke lov å klage. Nyt og hils naboene. :)
  Klem, Benedikte

  SvarSlett
 5. Hei, Benedikte! Gratulerer med overstått forresten! Så hyggelig å høre fra deg! Vi tenker mye på dere, Nikolas, Andreas og deg! Det greske folk er utrolig hyggelig og dere kan være stolte av å slektes dem! :-)

  Vi nyter det i full monn! Naboene også!

  Stor klem fra oss!

  SvarSlett