En hilsen fra Bård og Gry

Plutselig - sommeren 2015 fikk vi følelsen igjen, om å være på havet, være en del av elementene, komme inn i båtens rytme og du og du hvor vi savnet det! Så dermed ble det besluttet en litt lengre seilas sommeren 2016.

Det er ikke snakk om de 13.951,9 nautiske mil, og 25 forskjellige land og 145 havner/ankringsplasser vi skulle legge bak oss, som i 2013/2014! Målt distanse ble til slutt 1.499 nautiske mil som er seilasen fra Croatia/Hvar/Vrboska til Spania/Torrevieja.

24 døgn brukte vi på turen, litt lengre tid enn vi planla. Og det var ikke så mange havner vi hadde tid/anledning til å besøke, men Korcula/Croatia, Tropea og Procida / Italia, Mahon / Menorca, Mallorca og Formantera.

Men jeg nådde jobben til avtalt tid, såvidt, og det er jo et poeng :-)

fredag 19. juli 2013

Kalymnos, Ormos Pothia

Jeg må bare innrømme det, vi tok taxi opp på fjellet, for å se byens siste stolthet!  I 30 gr + var det rett og slett ikke anbefalt å ta seg en tur til "fjells"!

Vi engasjerte den hjelpsomme kelneren på restauranten og fikk han til å bestille taxi til oss. Taxi-sjåføren svingte inn foran oss etter 5 minutter og lurte på hvor vi skulle? Jo, vi kunne jo godt tenkt oss å se kirken på toppen av fjellet! Neh, neh! (som av alle ting betyr JA, ja!! :-)

Etter som vi kjørte, var vi glad for at vi hadde tatt taxi!  Her var det rett og slett ikke plass for to-bente utrente turister!  Biler og motorsykler tar all plass, vi tobente må vike!

Fantastisk utsikt møtte oss! Dette var noe for bergensere! Og vi fikk bekreftet at at gatene ikke var bygget som kvadraturen i Kristiansand, men om-en-annen.  Nordavinden får ikke tak her, må vite! ;-)

Osios Sawas, er den store "profeten" her. Folket i byen Pothia har stor respekt for Sawas og det gode arbeidet han gjorde for byen og menneskene her. Drosjesjåføren, viste det seg, var rett og slett et funn!  Han var særs interessert i Agios Sawas Monastery og låste opp dører og fortalte av hele sitt hjerte om det gode mennesket Sawas. Vi fikk sågar se krypten hans og hans enkle oppholdsted, da han levde. Gavene som han fikk fra folk han hjalp, var tatt godt vare på, og vi fikk førsteklasses guidet informasjon.
De hadde spandert et enormt restaureringsarbeid på kirken på toppen. Det var fantastiske malerier i kirken som de hadde brukt 4-5 år på å restaurere.  Hvert maleri hadde sin historie, som drosjesjåføren kunne fortelle om! Og ikke nok med det, han kunne fortelle mye om Sawas og det gode arbeidet han hadde gjort, og "gjorde" i ånden i dagens samfunn.

Osios Sawas hadde platet et tre, som nå var mange hundrede år gammelt, endene av grenene ble støttet opp av stålstolper.

Vi ble ikke så spreke på denne turen, men vi ble mektig imponert over historiene, drosjesjåføren og Osios Sawas. Vi tok nemlig drosje ned igjen også... , så vi håper drosjesjåføren ble litt fornøyd med oss også og den entusiaisme vi viste for historien til Kalymnos, Pothia - Osios Sawas!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar