En hilsen fra Bård og Gry

Plutselig - sommeren 2015 fikk vi følelsen igjen, om å være på havet, være en del av elementene, komme inn i båtens rytme og du og du hvor vi savnet det! Så dermed ble det besluttet en litt lengre seilas sommeren 2016.

Det er ikke snakk om de 13.951,9 nautiske mil, og 25 forskjellige land og 145 havner/ankringsplasser vi skulle legge bak oss, som i 2013/2014! Målt distanse ble til slutt 1.499 nautiske mil som er seilasen fra Croatia/Hvar/Vrboska til Spania/Torrevieja.

24 døgn brukte vi på turen, litt lengre tid enn vi planla. Og det var ikke så mange havner vi hadde tid/anledning til å besøke, men Korcula/Croatia, Tropea og Procida / Italia, Mahon / Menorca, Mallorca og Formantera.

Men jeg nådde jobben til avtalt tid, såvidt, og det er jo et poeng :-)

lørdag 6. juli 2013

Innsjekking på Nísos Naxos, i byen med samme navn

I hver havn vi kommer til, må vi sjekke inn. Myndighetene ønsker å se "alle" papirene våre og det er en "høytidlig" affære! Kapteinene ombord i s/y Spurs og s/y Morgengry skifter fra badebukse, tar på seg skjorte og strener avgårde med dokumentmappene sine! MEN her på Naxos oppsøkte havnekapteinen oss og satt seg rett og slett ned på bryggekanten og dinglet med bena! Det var litt av av en overgang til å måtte stille på et offentlig kontor med bare hvite skjorter og svarte bukser!

Han så at vi hadde fått den lovpålagte "transit-loggen" og den trengte bare sjekk 1 gang pr. mnd.! (Ja, det er jo det vi også har klart å lese oss til, men praktiseres det, i hver havn vi kommer? Nei, veldig forskjellig!) Nikolas, som det viste seg at havnesjefen het, ville kun ha betaling for landligge, inkl. strøm/vann!  17 EUR!  Da ble vi glad, for akkurat nå følte vi at vi seilte rundt i et saltkar, så mye sjøsprøyt som vi har fått ombord de siste dagene!  Her var det bare å sløse med vann. Vann hadde de, ihvertfall foreløpig.... :-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar