Hilsen fra Bård og Gry

Bildet mitt
Beneteau Oceanis 46 fot. Dvs. hun er 13,68 m lang, 4,25 m bred og stikker 1,92 i dybden. Den stolte dame er produsert i Frankrike. Er registret i NOR/NIS og lyder kallesignalet LN5002

lørdag 6. juli 2013

Innsjekking på Nísos Naxos, i byen med samme navn

I hver havn vi kommer til, må vi sjekke inn. Myndighetene ønsker å se "alle" papirene våre og det er en "høytidlig" affære! Kapteinene ombord i s/y Spurs og s/y Morgengry skifter fra badebukse, tar på seg skjorte og strener avgårde med dokumentmappene sine! MEN her på Naxos oppsøkte havnekapteinen oss og satt seg rett og slett ned på bryggekanten og dinglet med bena! Det var litt av av en overgang til å måtte stille på et offentlig kontor med bare hvite skjorter og svarte bukser!

Han så at vi hadde fått den lovpålagte "transit-loggen" og den trengte bare sjekk 1 gang pr. mnd.! (Ja, det er jo det vi også har klart å lese oss til, men praktiseres det, i hver havn vi kommer? Nei, veldig forskjellig!) Nikolas, som det viste seg at havnesjefen het, ville kun ha betaling for landligge, inkl. strøm/vann!  17 EUR!  Da ble vi glad, for akkurat nå følte vi at vi seilte rundt i et saltkar, så mye sjøsprøyt som vi har fått ombord de siste dagene!  Her var det bare å sløse med vann. Vann hadde de, ihvertfall foreløpig.... :-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar