Hilsen fra Bård og Gry

Bildet mitt
Beneteau Oceanis 46 fot. Dvs. hun er 13,68 m lang, 4,25 m bred og stikker 1,92 i dybden. Den stolte dame er produsert i Frankrike. Er registret i NOR/NIS og lyder kallesignalet LN5002

onsdag 10. juli 2013

Landligge på Nísos Nisyros, Paloi

 I dag har vi lagt i ro, ved kai, for eget anker. De fleste steder her i Hellas hiver vi ut vårt eget anker og bakker inn til kai med hekken, og fortøyer med styrbord og barbord fortøyning :-) MEN det er ikke alltid like lett å lese oss til hvordan havnesjefen egentlig ønsker oss fortøyd :-).
Marit har fotografert meg på Pàros.


Jeg er jo ute og går med mitt fotografiapparat, tilstadighet. Prøver å få til noen blinkskudd og så samler vi på minner, som vi skal mimre på sammen når vi begge to sitter i en gyngestol forhåpentligvis med hver sitt barnebarn på fanget som har lyst til å høre på hva vi har opplevd :-)


 I dag bevilget vi oss en badetur.  Det står å lese i "Pilot"-boken at vi kan bade rett fra båten i havnen her, men vi er slett ikke sikker på hvordan "naboene" våres dofasiliteter er, for å si det rett ut! Så vi tok oss en aldri så liten spasertur til badestranden!

På stranden som bærer preg av å være rester av et lavautbrudd, (sanden var ikke hvit, men gråsvart), hadde til og med omkledningsrom! Johnny falt pladask for det! (og jeg).
På stranden hadde de til og med, eller dvs. selvfølgelig, en liten bar. Og for første gang på denne turen, besto parasollene av bast!  Noe mer eksotisk enn de som vi har hjemme, synes nå jeg :-)

Vi sitter litt og filosoferer, Marit&Johnny, Bård&jeg. I dag må jeg nesten trekke frem siste VHF-melding fra s/y Spurs: "Morgengry, Morgengry, Spurs kaller på kanal 77". "Morgengry svarer". "Svømmende SKILDPADDE" observert langs skutesiden på s/y Spurs!Åhhh! Heldiggriser! Og vi som så 3 delfiner svømme om kapp med oss, men det kan jo ikke måle seg med en SKILDPADDE! :-)
I går hadde vi engelsktalende naboer, i dag har vi italienske og nederlandske! Alle er like hyggelige, noen er litt mer høylydte. Og det er ikke vi nordmenn, vi er veldig beskjedne i dette selskapet, må vite.


3 kommentarer:

 1. Svart sand kan være fra en vulkan selvsagt men mer sannsynlig en periode med anoksiske forhold i middelhavet ;) det har skjedd med jevne mellomrom opp gjennom tidene.

  Vi gleder oss til å komme på besøk nå!

  SvarSlett
 2. Halloen! Åh, sier du det? Anoksiske forhold? Det må jeg slå opp på og lese meg litt opp på. Tenkte veldig på deg i dag, da vi var og besøkte vulkankrateret! Det var spennende!! Kanskje får dere også tatt dere en tur dertil når dere kommer ned, vi kommer jo til å være i dette området! Skal ha litt "kontortid" nå, så du kan vente spent på å lese neste blogginnlegg :-)

  Vi gleder oss også til dere kommer ned. Kunne du være så snill og kjøpe inn et par ting til oss å ta med?
  - Friele-kaffe
  - Plastikk-tannpirkere
  - 1 boks Autosol. De har det på Claes Olesson :-)
  Det er sikkert et par ting til vi savner veldig, men det kan jeg komme tilbake til!

  Stor klem fra oss begge!

  SvarSlett
 3. Selvsagt! Jeg hadde tenkt å spørre om det var noe vi skulle ta med :) Bare send en liste på epost noen dager før så jeg rekker å handle. Hva er autosol? ;) er det ellers noe spesiellt vi må tenke på? Vi kan ta det på skype en dag kanskje?

  En vulkan hadde vært nydelig å se, jeg har aldri vært på en før! Vi følger ivrig med på bloggen og tenker på dere. Klem

  SvarSlett