Hilsen fra Bård og Gry

Bildet mitt
Beneteau Oceanis 46 fot. Dvs. hun er 13,68 m lang, 4,25 m bred og stikker 1,92 i dybden. Den stolte dame er produsert i Frankrike. Er registret i NOR/NIS og lyder kallesignalet LN5002

søndag 28. juli 2013

Lytt til erfarne fjellfolk, eller jeg mener... sjøfolk!

En av loggbøkene ajourføres! 

Bård koser seg med resultatet!
I går forlot vi en fin liten bukt med det greie navnet Xirokapos. Vi lå på svai på en mooring som stedets kafe hadde lagt ut.  Det er deilig å ligge på svai!  Da kan vi stupe uti for å ta morgenbadet og ellers kan vi avkjøle oss lettvint, så mye vi bare orker!  Men av og til trenger vi litt påfyll av både drikkevann og mat, og da må vi som regel inn til et større tettsted. Målet ble Lakki Marina. Og her ligger vi i dag også, trygt fortøy i le for nordavinden. Ikke det at vi er noen pyser, for vind og vær, men the harbourmaster har anbefalt oss å holde oss helt i ro i dag. Det blåser GODT rundt hjørnet her, kunne han fortelle!

Og vi har nok å gjøre ved landligge også. Bilder og loggbok skal ajourføres, blogg skal skrives, flagg som blir utblåst bare etter noen måneder må repareres.
Marit ombord i s/y Spurs måtte frem med sysakene.


Selv fiskeren satt seg godt i le i dag og brukte søndagen på reparasjon av sine fiskegarn.
Havnen full av fornøyde seilere som hadde funnet le!
Lakki by er en travel havneby. Litt "bråkete" etter vår smak, men hva gjør man ikke for et godt feste til land i stiv kuling med liten storm i kastene!


Og vi har fått bekreftet fra et seilerpar som kom forbi båten vår, at det er MEGET frisk utpå.  De kastet loss og satset frisk i dag, men idét de kom "rundt hjørnet", blåste det 40 knop (20 sek./m) og de så en tornado komme i mot de!  De var ikke sene om å snu og legge seg til kai igjen!


De syntes vi var meget fornuftige! og var glad for å høre at vi også hadde god tid og ikke trengte å utsette oss for tornadoer og storm! ;-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar