En hilsen fra Bård og Gry

Plutselig - sommeren 2015 fikk vi følelsen igjen, om å være på havet, være en del av elementene, komme inn i båtens rytme og du og du hvor vi savnet det! Så dermed ble det besluttet en litt lengre seilas sommeren 2016.

Det er ikke snakk om de 13.951,9 nautiske mil, og 25 forskjellige land og 145 havner/ankringsplasser vi skulle legge bak oss, som i 2013/2014! Målt distanse ble til slutt 1.499 nautiske mil som er seilasen fra Croatia/Hvar/Vrboska til Spania/Torrevieja.

24 døgn brukte vi på turen, litt lengre tid enn vi planla. Og det var ikke så mange havner vi hadde tid/anledning til å besøke, men Korcula/Croatia, Tropea og Procida / Italia, Mahon / Menorca, Mallorca og Formantera.

Men jeg nådde jobben til avtalt tid, såvidt, og det er jo et poeng :-)

søndag 28. juli 2013

Lytt til erfarne fjellfolk, eller jeg mener... sjøfolk!

En av loggbøkene ajourføres! 

Bård koser seg med resultatet!
I går forlot vi en fin liten bukt med det greie navnet Xirokapos. Vi lå på svai på en mooring som stedets kafe hadde lagt ut.  Det er deilig å ligge på svai!  Da kan vi stupe uti for å ta morgenbadet og ellers kan vi avkjøle oss lettvint, så mye vi bare orker!  Men av og til trenger vi litt påfyll av både drikkevann og mat, og da må vi som regel inn til et større tettsted. Målet ble Lakki Marina. Og her ligger vi i dag også, trygt fortøy i le for nordavinden. Ikke det at vi er noen pyser, for vind og vær, men the harbourmaster har anbefalt oss å holde oss helt i ro i dag. Det blåser GODT rundt hjørnet her, kunne han fortelle!

Og vi har nok å gjøre ved landligge også. Bilder og loggbok skal ajourføres, blogg skal skrives, flagg som blir utblåst bare etter noen måneder må repareres.
Marit ombord i s/y Spurs måtte frem med sysakene.


Selv fiskeren satt seg godt i le i dag og brukte søndagen på reparasjon av sine fiskegarn.
Havnen full av fornøyde seilere som hadde funnet le!
Lakki by er en travel havneby. Litt "bråkete" etter vår smak, men hva gjør man ikke for et godt feste til land i stiv kuling med liten storm i kastene!


Og vi har fått bekreftet fra et seilerpar som kom forbi båten vår, at det er MEGET frisk utpå.  De kastet loss og satset frisk i dag, men idét de kom "rundt hjørnet", blåste det 40 knop (20 sek./m) og de så en tornado komme i mot de!  De var ikke sene om å snu og legge seg til kai igjen!


De syntes vi var meget fornuftige! og var glad for å høre at vi også hadde god tid og ikke trengte å utsette oss for tornadoer og storm! ;-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar