En hilsen fra Bård og Gry

Plutselig - sommeren 2015 fikk vi følelsen igjen, om å være på havet, være en del av elementene, komme inn i båtens rytme og du og du hvor vi savnet det! Så dermed ble det besluttet en litt lengre seilas sommeren 2016.

Det er ikke snakk om de 13.951,9 nautiske mil, og 25 forskjellige land og 145 havner/ankringsplasser vi skulle legge bak oss, som i 2013/2014! Målt distanse ble til slutt 1.499 nautiske mil som er seilasen fra Croatia/Hvar/Vrboska til Spania/Torrevieja.

24 døgn brukte vi på turen, litt lengre tid enn vi planla. Og det var ikke så mange havner vi hadde tid/anledning til å besøke, men Korcula/Croatia, Tropea og Procida / Italia, Mahon / Menorca, Mallorca og Formantera.

Men jeg nådde jobben til avtalt tid, såvidt, og det er jo et poeng :-)

fredag 26. juli 2013

Tenk å stupe fra en formiddagsvisitt!

Skipper Johnny i svevet!
Vi må bare innrømme det, vi har det kjekt sammen med s/y Spurs og deres gjester! Det er som vi sier til hverandre: "nå er det ferie"! Og det føles som ferie når en kan stupe hjem etter en liten formiddagsvisitt hos s/y Morgengry! :-)

Og en annen ting vi må innrømme, det skjer litt rundt s/y Spurs og deres mannskap! Her forleden, i en badebukt, nærme Palionisou/Kalymnos, ville ikke s/y Spurs sin dingo's påhengsmotor starte! Johnny, som den gode skipper han er, hadde jo selvsagt med ÅRER! Da var det bare å ta fatt på årene - "ro-ro-ro min båt, ta din åre fatt, vuggende, vuggende, vuggende ..... ;-)
I motstrøm og 10 sek./m vind! , med 5 lettvektere ombord, ja, så "slet" skipper Johnny.

Men hjelp kom!, da VI skjønte at det var da veldig lang tid de brukte på å komme seg hjem fra DEN idylliske badeplassen!?!?

Kaptein Bård slepte de hjem og begeistringen ville ingen ende ta! 
Nå ligger vi på øyen Leros, i en bukt som heter Xirokapos. Og her er det mange andre som også har funnet veien.  Vi ligger på svai, på en mooring som restauranteieren på stedet har lagt ut. Så i kveld blir det "middag på byn".

Hørt om båtkjoler? Alle seilfruer, har diverse utvalg av båtkjoler. Ikke bare norske båtfruer, men engelske, nederlandske, polske, svenske, danske, italienske, franske, tyske osv. osv.!
Her ser dere Elisabeth og Marit i frisk gange på land! Litt trim må vi ha! ;-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar