En hilsen fra Bård og Gry

Plutselig - sommeren 2015 fikk vi følelsen igjen, om å være på havet, være en del av elementene, komme inn i båtens rytme og du og du hvor vi savnet det! Så dermed ble det besluttet en litt lengre seilas sommeren 2016.

Det er ikke snakk om de 13.951,9 nautiske mil, og 25 forskjellige land og 145 havner/ankringsplasser vi skulle legge bak oss, som i 2013/2014! Målt distanse ble til slutt 1.499 nautiske mil som er seilasen fra Croatia/Hvar/Vrboska til Spania/Torrevieja.

24 døgn brukte vi på turen, litt lengre tid enn vi planla. Og det var ikke så mange havner vi hadde tid/anledning til å besøke, men Korcula/Croatia, Tropea og Procida / Italia, Mahon / Menorca, Mallorca og Formantera.

Men jeg nådde jobben til avtalt tid, såvidt, og det er jo et poeng :-)

lørdag 13. juli 2013

Marina Kós - utseilt distanse 21.3 nautiske mil.

I dag har vi kastet loss fra et sted hvor vi likte oss veldig godt, Nisyros. Vi kommer nok tilbake, med gjester ombord, trøstet vi de fastboende med! De på sin side er helt overveldet over at vi har enda mer ferie tilgode, og det er igrunnen vi også ;-)

Vi bestemte på skippermøtet i går kveld, at det hadde vært kjekt å ta Kós Marina nærmere i øyesyn i og med at de fleste av våre gjester kommer med fly hertil. Det sies så mye om havnen her, alt fra at den er forferdelig skitten og bråkete!  Fullt av engelsk ungdom...

I de få timene vi har vært her synes det meget bra! Og som dere ser, så ligger vi nærmest fortøyd på stranden!
 Det blåser hatter-og-høy i dag også!  De melder "breezy" og det kan vi absolutt skrive under på at det er!  Vi så nå 19,2 sek.m (det er nesten liten storm) på vei mellom øyene Nisyros og Kós. Vi seilte med innrullet forseilt og det vekslet mellom foran-for-tvers til baken-for-tvers.

Og bølger er det også! Og de slår overbord tilstadighet! Både vi og båten ser ut som et saltkar når vi kommer til land! I dag var det kapteinen det gikk verst utover der han sto stødig
til rors ved overfarten! Jeg satt litt mer makelig til, i skjul bak sprayhooden og ble ikke fult så overspylt med det gode salte varme sjøen de har her nede!

Kapteinens motto for dagen er: "Litt salt gjør underverker, da holder jeg meg godt!"

Nå skal vi ta oss et innendørs bad først, før vi får utforske byen litt! I dag blir det middag på byen, det er jo lørdag! :-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar