Hilsen fra Bård og Gry

Bildet mitt
Beneteau Oceanis 46 fot. Dvs. hun er 13,68 m lang, 4,25 m bred og stikker 1,92 i dybden. Den stolte dame er produsert i Frankrike. Er registret i NOR/NIS og lyder kallesignalet LN5002

fredag 19. juli 2013

Svamp- og -pimpestein lykke ;-)


Vi har ikke dykket etter svampen selv, ei heller pimpesteinen. Men de er attraksjoner her på Kalymnos!  Pimpesteinen er prøvd, på hard hud på hælen og svampen skal bli til bruk, på hele kroppen, den har vi spart litt på, foreløpig.  Men som observante lesere kan se, så har de fått tau i seg begge to i frykt for at vi skal miste noen av dem! 

Vi snorkler litt!  Et yrende fargerikt fiskeliv under havflaten frister. Vi har ikke selv sett svampene, der de vokser på havets bunn, noe skal vi ha til gode :-) Og så må fruen innrømme at i særs motstrøm og bølger, er det deilig med maske og snorkel på, når hun tar sine daglige svømmeturer rundt båten!
Her er skuten vår!  Bildet er tatt ombord i s/y Spurs på øyen Kalimnos, i bukten Palionisos. Vi er trygt fortøyd på en av kaféenes utlagte bøyer. Men hva skjedde? Nabobåten kom plutselig på rek, med hele bøyen på slep!  Heldigvis var det tidlig på ettermiddagen, eierne var ombord, ellers hadde båten rett og slett havnet i fjæresteinene/fjellveggen!Vi tør ikke tenke på hva som hadde skjedd hvis dette hadde vært midt på natten!!!

Vår restauranteier kunne fortelle at hennes mann var nede og sjekket mooringene flere ganger i løpet av sesongen, så deres (orange), skulle være sikre.  Johnny, skipper ombord i s/y Spurs, tok seg en dypdykktur, for sikkerhetskyld.... ;-) Han er "gammel" dykker, og har oksygen på flasker ombord! Lykke for oss!
Vi savner ikke fjorder og fjell her nede! s/y Morgengry til venstre på bildet og s/y Spurs til høyre!  Bildet er tatt fra restauranten! Der er det utrolig hyggelig vertskap, som vi ønsker å besøke igjen, når vi får gjester ombord! 

Vi må si vi lo litt da nabobordet takket for seg og sa: "see you next year", og vi supplerte med: "see you next week"! Ja, vi vet det! Vi er kjempeheldige som har fått anledning til en slik drømmeseilas!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar