En hilsen fra Bård og Gry

Plutselig - sommeren 2015 fikk vi følelsen igjen, om å være på havet, være en del av elementene, komme inn i båtens rytme og du og du hvor vi savnet det! Så dermed ble det besluttet en litt lengre seilas sommeren 2016.

Det er ikke snakk om de 13.951,9 nautiske mil, og 25 forskjellige land og 145 havner/ankringsplasser vi skulle legge bak oss, som i 2013/2014! Målt distanse ble til slutt 1.499 nautiske mil som er seilasen fra Croatia/Hvar/Vrboska til Spania/Torrevieja.

24 døgn brukte vi på turen, litt lengre tid enn vi planla. Og det var ikke så mange havner vi hadde tid/anledning til å besøke, men Korcula/Croatia, Tropea og Procida / Italia, Mahon / Menorca, Mallorca og Formantera.

Men jeg nådde jobben til avtalt tid, såvidt, og det er jo et poeng :-)

fredag 19. juli 2013

Svamp- og -pimpestein lykke ;-)


Vi har ikke dykket etter svampen selv, ei heller pimpesteinen. Men de er attraksjoner her på Kalymnos!  Pimpesteinen er prøvd, på hard hud på hælen og svampen skal bli til bruk, på hele kroppen, den har vi spart litt på, foreløpig.  Men som observante lesere kan se, så har de fått tau i seg begge to i frykt for at vi skal miste noen av dem! 

Vi snorkler litt!  Et yrende fargerikt fiskeliv under havflaten frister. Vi har ikke selv sett svampene, der de vokser på havets bunn, noe skal vi ha til gode :-) Og så må fruen innrømme at i særs motstrøm og bølger, er det deilig med maske og snorkel på, når hun tar sine daglige svømmeturer rundt båten!
Her er skuten vår!  Bildet er tatt ombord i s/y Spurs på øyen Kalimnos, i bukten Palionisos. Vi er trygt fortøyd på en av kaféenes utlagte bøyer. Men hva skjedde? Nabobåten kom plutselig på rek, med hele bøyen på slep!  Heldigvis var det tidlig på ettermiddagen, eierne var ombord, ellers hadde båten rett og slett havnet i fjæresteinene/fjellveggen!Vi tør ikke tenke på hva som hadde skjedd hvis dette hadde vært midt på natten!!!

Vår restauranteier kunne fortelle at hennes mann var nede og sjekket mooringene flere ganger i løpet av sesongen, så deres (orange), skulle være sikre.  Johnny, skipper ombord i s/y Spurs, tok seg en dypdykktur, for sikkerhetskyld.... ;-) Han er "gammel" dykker, og har oksygen på flasker ombord! Lykke for oss!
Vi savner ikke fjorder og fjell her nede! s/y Morgengry til venstre på bildet og s/y Spurs til høyre!  Bildet er tatt fra restauranten! Der er det utrolig hyggelig vertskap, som vi ønsker å besøke igjen, når vi får gjester ombord! 

Vi må si vi lo litt da nabobordet takket for seg og sa: "see you next year", og vi supplerte med: "see you next week"! Ja, vi vet det! Vi er kjempeheldige som har fått anledning til en slik drømmeseilas!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar