En hilsen fra Bård og Gry

Plutselig - sommeren 2015 fikk vi følelsen igjen, om å være på havet, være en del av elementene, komme inn i båtens rytme og du og du hvor vi savnet det! Så dermed ble det besluttet en litt lengre seilas sommeren 2016.

Det er ikke snakk om de 13.951,9 nautiske mil, og 25 forskjellige land og 145 havner/ankringsplasser vi skulle legge bak oss, som i 2013/2014! Målt distanse ble til slutt 1.499 nautiske mil som er seilasen fra Croatia/Hvar/Vrboska til Spania/Torrevieja.

24 døgn brukte vi på turen, litt lengre tid enn vi planla. Og det var ikke så mange havner vi hadde tid/anledning til å besøke, men Korcula/Croatia, Tropea og Procida / Italia, Mahon / Menorca, Mallorca og Formantera.

Men jeg nådde jobben til avtalt tid, såvidt, og det er jo et poeng :-)

mandag 13. mai 2013

Badetur og svarte kråkeboller

Svart kråkebolle - delt i to
Lykkelig vandret vi avgårde på søndagstur med badetøy i sekken. Vi møtte et par lokale, som var forferdet over vår idè om å ta oss et bad..., om vi var klar over temperaturen i vannet?  Jo, det var vi nå da - 20 grader :-). Brrrr, nei det må nok komme opp i 25 før de tok årets første bad!

Vel ute på den største badestranden i omårdet, oppdaget vi at vi hadde glemt badeskoene!! Forbasket!  I Croatia går det ikke an å bade UTEN!  For i sjøen lurer det svarte kråkeboller og de er det ikke godt å tråkke på.
Bård med de glemte badesko :-)
 Da blir det en haug med svarte pigger i foten og i det de kommer inn i foten, får de mothake, så det går heller ikke an å trekke dem ut, enkelt. De må dette ut av seg selv, etter noen dager.  Hvis man ikke er så heldig å ha grønnsåpe i nærheten da......  da er det bare å sette foten i bøtten noen timer, så mykner de opp og kan taes ut, eller de bør egentlig bare "ramle" ut.
I går bestilte vi blåskjellgryte til middag.  Vi var 7 til bords. Bonaca, nærmeste restaurant, lager bl.a. himmelsk blåskjellgryte.

Bør vel skrive litt om været også!  I dag har vi sett at det har regnet i nabobyen, men ikke her! :-) MEN det har tordnet noe veldig innimellom. På vei hjemover fra søndagsturen skrallet det en gang så ENORMT over hodene våre, at vi dukket og holdt oss på hodet i ren refleks.  Det hadde vært et morsomt bilde å legge ut på bloggen. Vi måtte le av oss selv :-) :-)

2 kommentarer:

 1. Det ser ut som dere har det svært bra:) Vi er ekstremt misunnelig her hjemme...Det var meldt 17grader og sol på 17.mai...men selvfølgelig ombestemte metrologene seg og nå er det meldt standard vær på 12 grader og regn..slik at vi skal føle oss hjemme...;) Ser alle bildene er med dato og klokkeslett, får du dette vekk digitalt hvis du skal skrive ut bildene senere?

  Klem din sønn:=)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei, Severin!

   Godt tips, det må jeg sjekke opp i. Kameraet er nytt... fått av kjære kollega med lykke til på reisen.

   Det ser faktisk ut som vi også får regn på 17. mai. Og vi som har invitert "alle" vi kjenner ombord... Håper det er Croatisk regn.... 1,1mm pr døgn... :-)

   Slett