Hilsen fra Bård og Gry

Bildet mitt
Beneteau Oceanis 46 fot. Dvs. hun er 13,68 m lang, 4,25 m bred og stikker 1,92 i dybden. Den stolte dame er produsert i Frankrike. Er registret i NOR/NIS og lyder kallesignalet LN5002

mandag 13. mai 2013

Badetur og svarte kråkeboller

Svart kråkebolle - delt i to
Lykkelig vandret vi avgårde på søndagstur med badetøy i sekken. Vi møtte et par lokale, som var forferdet over vår idè om å ta oss et bad..., om vi var klar over temperaturen i vannet?  Jo, det var vi nå da - 20 grader :-). Brrrr, nei det må nok komme opp i 25 før de tok årets første bad!

Vel ute på den største badestranden i omårdet, oppdaget vi at vi hadde glemt badeskoene!! Forbasket!  I Croatia går det ikke an å bade UTEN!  For i sjøen lurer det svarte kråkeboller og de er det ikke godt å tråkke på.
Bård med de glemte badesko :-)
 Da blir det en haug med svarte pigger i foten og i det de kommer inn i foten, får de mothake, så det går heller ikke an å trekke dem ut, enkelt. De må dette ut av seg selv, etter noen dager.  Hvis man ikke er så heldig å ha grønnsåpe i nærheten da......  da er det bare å sette foten i bøtten noen timer, så mykner de opp og kan taes ut, eller de bør egentlig bare "ramle" ut.
I går bestilte vi blåskjellgryte til middag.  Vi var 7 til bords. Bonaca, nærmeste restaurant, lager bl.a. himmelsk blåskjellgryte.

Bør vel skrive litt om været også!  I dag har vi sett at det har regnet i nabobyen, men ikke her! :-) MEN det har tordnet noe veldig innimellom. På vei hjemover fra søndagsturen skrallet det en gang så ENORMT over hodene våre, at vi dukket og holdt oss på hodet i ren refleks.  Det hadde vært et morsomt bilde å legge ut på bloggen. Vi måtte le av oss selv :-) :-)

2 kommentarer:

 1. Det ser ut som dere har det svært bra:) Vi er ekstremt misunnelig her hjemme...Det var meldt 17grader og sol på 17.mai...men selvfølgelig ombestemte metrologene seg og nå er det meldt standard vær på 12 grader og regn..slik at vi skal føle oss hjemme...;) Ser alle bildene er med dato og klokkeslett, får du dette vekk digitalt hvis du skal skrive ut bildene senere?

  Klem din sønn:=)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei, Severin!

   Godt tips, det må jeg sjekke opp i. Kameraet er nytt... fått av kjære kollega med lykke til på reisen.

   Det ser faktisk ut som vi også får regn på 17. mai. Og vi som har invitert "alle" vi kjenner ombord... Håper det er Croatisk regn.... 1,1mm pr døgn... :-)

   Slett