En hilsen fra Bård og Gry

Plutselig - sommeren 2015 fikk vi følelsen igjen, om å være på havet, være en del av elementene, komme inn i båtens rytme og du og du hvor vi savnet det! Så dermed ble det besluttet en litt lengre seilas sommeren 2016.

Det er ikke snakk om de 13.951,9 nautiske mil, og 25 forskjellige land og 145 havner/ankringsplasser vi skulle legge bak oss, som i 2013/2014! Målt distanse ble til slutt 1.499 nautiske mil som er seilasen fra Croatia/Hvar/Vrboska til Spania/Torrevieja.

24 døgn brukte vi på turen, litt lengre tid enn vi planla. Og det var ikke så mange havner vi hadde tid/anledning til å besøke, men Korcula/Croatia, Tropea og Procida / Italia, Mahon / Menorca, Mallorca og Formantera.

Men jeg nådde jobben til avtalt tid, såvidt, og det er jo et poeng :-)

onsdag 15. mai 2013

Fjellandsby Pitve, på restaurant Dvor Dubokovic Pitve

I går var vi litt spenstige, siden s/y Spurs har besøk fra Norge!  Vi bestilte mat i en liten fjellandsby, ikke så forferdelig langt fra marina Vrboska.

Vi skimter såvidt noen av vinrankene i dalen på bildet.  På stedet var det selvsagt en lokal kirke og kirkekoret sang nydelig i det vi gikk forbi.... Lokalbefolkningen er utrolig flinke til å synge og det uten intrumenter og ofte er det 4-stemt!

Vi hadde bestilt såkalt PEKA. Dvs. en rett varmet i 6 timer på åpen flamme.


På bildet ser dere veden de brenner for å lage glør. Så tar de glørene oppå grytene som dere ser ved siden av. Under der ligger maten!  Vi hadde bestilt lam, poteter og gulerøtter.  De skjønner ikke akkurat det med grønnsaker, så vi fikk 2 gulerøtter delt på 14 personer.... :-) Vi hadde også sagt at vi ønsket oss en MIX-salat.  Da fikk vi salatblader..... og vi som håpet på litt agurk og tomater i tillegg..... :-)Når vi har gjort opp, betalt for oss, får vi smake litt på det lokale brennevinet. Dvs. vi MÅ smake litt på brennevinet. De er veldig stolt av hvor GODT brennevin akkurat DE har laget.  Jeg kan love dere at det smaker forferdelig, og av og til ser vi oss nødt til å forsyne dagens heldige blomst med de edle dråper.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar