Hilsen fra Bård og Gry

Bildet mitt
Beneteau Oceanis 46 fot. Dvs. hun er 13,68 m lang, 4,25 m bred og stikker 1,92 i dybden. Den stolte dame er produsert i Frankrike. Er registret i NOR/NIS og lyder kallesignalet LN5002

tirsdag 16. august 2016

Gøy med GoPro-kamera

Hermine og jeg planlegger filming under vann
Etter 24 dager på sjøen, er vi endelig ved veis ende.  Denne gangen skriver jeg endelig, for vi brukte noe lengre tid enn beregnet, selv om jeg liker meg best underveis, så var målet Torrevieja og familie som ventet. Det er deilig å føle seg velkommen!

Denne gangen fikk vi sjangse til å prøve ut svømmebassenget og det var utrolig deilig - rene luksusen med boblebad i den ene enden!
I og med at jeg må forlate familien og Torrevieja etter bare 3 dager, og et grottebesøk er nært forestående, får Hermine innføring i GoPro-kamera´s finesser. Øvelsearena er svømmebassenget på Oasis Beach VII.

Hermine er familiens tekniske vidunder, så lærekurven er rask og dessuten er ikke kamera nyervervet kunnskap - dette har hun sett før :-) viser det seg.


Ikke hver dag man opererer med svømmeføtter og maske i et svømmebasseng, men i dag måtte alt prøves.

Det er utrolig hvor flotte bilder kamera tar under vann.  Det er jo et vivinkel kamera og dermed blir alt litt rundt og ovalt. Jeg skal ikke legge ut et bilde av meg selv under vann - trill rund :-) - noe kan dere bli spart for! :-)

Vi har tatt litt film underveis når vi seiler, men de er litt for lange for å legges ut uredigert.  De må ned i MB, så der må jeg finne et greit program som kan hjelpe meg å lage noen passelige
Storesøster Victoria behersker kunsten bra hun også :-)
filmsnutter, så dere kan få se hvordan vi har det ombord når vi er under seil.

Da var denne delen av ferien over - 1.499 nautiske mil ble det denne gangen - kan anbefales, med sett av 6 uker - så har man litt mer valg på å seile i gunstig vind.

Nå snudde jo vi 2 ganger underveis, med det resultat at gjestene våre måtte overnatte 5 døgn på hotell.  Det var ikke helt etter planen. Så vi fikk stort sett medvind i vår ferie - og det er hovedmål nummer 1.


Så nå er det bare å glede seg til å utforske Spaniakysten mer i årene som kommer.

Ungdommen har en drøm for neste år og det er partyøyen Ibiza!  Der har vi vært før, og har hørt ryktene om at det er ungdommens øy, men vi følte oss velkommen vi - så det må vi nå klare å oppfylle, en seiltur til Ibiza. Det er bare å begynne å spise ingefærtabeletter for eventuell sjøsyke - da blir det en hyggelig og avslappende seiltur!

Velkommen ombord i s/y Morgengry :-)

4 kommentarer:

 1. Hei

  Tok et titt på bloggen deres, og jaggu hadde det ikke kommet nytt. Morro å lese, å fine bilder med masse sol...tror jaggu vi tar med båten nedover vi også. Vi har seilt Catara til Oslo, og skal se litt på Sørlandet/Sverige før vi forflytter oss videre sørover igjen, men det blir nok sørover før eller siden. Vi får holde kontakten, kansje vi treffes en gang på Spaniakysten.
  Hilsen oss i Catara

  SvarSlett
 2. Hei, igjen! Så gøy da, at dere følger oss fremdeles. Vi tenker på dere også :-) Og det hadde vært veldig kjekt om dere hadde kommet til Spania. s/y Starship, fra Østerrike, er her også. De ligger ikke så langt fra Barcelona, Marina Casdelfels. Veldig hyggelig. Mer vær og vind dessto lengre nordøst du kommer... Torrevieja er ypperlig, passelig vind og godt og varmt og SOL hver dag :-) Utrolig deilig. Og så er det bare en dags seilas til Balerene, med Formentera, Ibiza og Mallorca og Menorca. Masse flotte steder for svai-ligge og korte jolleturer til land for shopping :-) Sørlandet er jo nyyydelig om sommeren. Tenk vi har seilt i 25 år opp-og-ned fra Vestlandet til Sørlandet..... ;-)
  Ha en fin høst og hils dine flotte damer!

  SvarSlett
 3. Hei igjen, og takk.
  Til sommeren har vi planlagt å seile til Kristiansand og se Kaptein Sabeltann. Barna begynner kanskje å bli vel store, men vi er barnslige alle sammen så det blir knall bra:)
  Men vi har tenkt å komme oss til den delen av spaniakysten hvor dere er. Er det vanskelig å få kaipalss/ langtidsleie i det området, og er det ok priser?
  Dere får holde stand, så kommer vi etter hvert. Hils.
  Odd I

  SvarSlett
 4. Hei

  Vi har googlet litt og fant bloggen her. Vi må lese oss litt opp :) Vi er nybegynnere innen seiling og vurderer kjøp av seilbåt, men usikker på om vi tør å kjøpe noe i utlandet da vi føler det er mye regelerverk/lover og det ser ikke ut som at alle tolker dem på samme måte. Vi har fått tilbud på en båt som ligger i Spania med norske eiere. Den er kjøpt i Frankrike og betalt moms på der nede. Den er også registrert i Skipsregisteret her i Norge, men ikke betalt moms for til Norge. Slik vi forstår det, så kan vi ikke besøke Norge med den båten uten at vi gjør noe ulovlig? Kjøper vi norsk båt, så kan det se ut som at vi kan ha den i EU-land i 18 mndr?

  SvarSlett