Hilsen fra Bård og Gry

Bildet mitt
Beneteau Oceanis 46 fot. Dvs. hun er 13,68 m lang, 4,25 m bred og stikker 1,92 i dybden. Den stolte dame er produsert i Frankrike. Er registret i NOR/NIS og lyder kallesignalet LN5002

søndag 7. august 2016

Ingelinn og Frode mønstrer på i Mahon - 7 retters blir planlagt!

Frode og Bård på vei til butikken
Vi fikk oss et par timer på puten og lå litt urolig, for vi visste at vi hadde ankret opp på en plass som er definert som ulovlig i Menorcas øyne. Vi har ikke fått noen forklaring på hvorfor de ikke vil ha oss på svai, men ett år fikk vi en brosjyre som viste oss at delfiner! var utryddingstruet. Vi ser 100-vis av dem på våre seilturer, så vi er ikke helt sikker på den forklaringen, men men. Vi har respekt for lover & regler, men akkurat denne stormfulle natten, var det nærmest en nødhandling å kalle det. Det var ihvertfall ikke liv i båthavnene, så vi kunne ikke ha gått til kai kl. 03 om natten!
Ingelinn viser vei - hun har funnet et supermarked på Google Maps
Vi studerte Pilot-boken vår nøye og kartplotteren og oppdaget at helt, helt innerst i "kanalen" Mahon, ser det ut som det kan være en marina - kanskje ikke dyp nok for oss?  Pilot-boken sier 1,5-2 mtr., vi stikker 2 meter under havoverflaten. Pilot-boken er gammel, kanskje har de mudret opp? Vi dro opp ankeret, kl er åtte og morgenen er begynt.  Vi tøffet sakte for motor innover og innover!  Det lå utrolig mange STORE båter langs hele kaien innover, men der var det ikke plass til oss. Så svinger kanalen og et DIGERT cruiceskip kommer til syne - så flott da, kan de, kan vi!  Og der, dukker det opp en flott marina og i kikkerten ser jeg flagg som vaier og som det står Marina Menorca på!  Åhhh, så glade vil ble!

Og vi fikk plass - klokken ni klappet vi til kai og kunne ringe Ingelinn og Frode å ønske dem hjertelig velkommen ombord!

2 ganger har vi nærmest blitt jagd fra Menorca, i 2008 med s/y Spurs og i 2013 på vei til Karibien og i år blir vi tatt i mot så hjertelig av 3 karer som snakker engelsk til og med. Kanskje får vi et annet syn på Mahon?

Byen ser slett ikke verst ut, ikke akkurat overbefolket med glade turister, men bare vi finner det supermarkedet, så blir vi fornøyd.  Uten mat og drikker duger heltene ikke! Ingelinn har skrytt til sine venner at hun mønstrer på som kokk og skal styre byssen, Frode sier han skal være fokkeslask.  Vi gamle kan visst begynne å lene oss tilbake :-)

Vi snurret litt rundt for å finne supermarkedet, det skal jo være her???, men til slutt måtte vi jo bare prøve å titte inn i denne kirken/klosteret!  Og her var det! Kjempestort supermarked med alt hva hjertet kan begjære!
Ingelinn hadde hatt god tid, vi var jo 5 dager forsinket, til å tenke ut en meny for de neste dagers seilas. Mitt hode var helt tomt, så glad er jeg akkurat for det! Og det er ikke en liten meny hun skal trylle frem!  Det er snakk om 5 retters og 8 retters - herlighet!  Vi som nærmest har spist med skje fra en dyp tallerken den siste uken, for at maten ikke skal ramle utav, men havne nedi sulte mager!

Jeg minner henne på at hun av og til blir kanskje litt sjøsyk, men det er ikke til hinder for planlegging. Kanskje er det jeg som må stå i byssen å trylle frem disse fantastiske rettene? Så en god kokk er nemlig ikke jeg.... Ja, ja vi får ta oss ut, tenker jeg!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar