Hilsen fra Bård og Gry

Bildet mitt
Beneteau Oceanis 46 fot. Dvs. hun er 13,68 m lang, 4,25 m bred og stikker 1,92 i dybden. Den stolte dame er produsert i Frankrike. Er registret i NOR/NIS og lyder kallesignalet LN5002

fredag 5. august 2016

Bordret av kommandosoldater, nesten...

Marina Tropea - 200 trapper opp til gamlebyen
 10. juli: Målet er Tropea, ikke så veldig lang ifra Napoli som kanskje er litt mer kjent for folk flest. Vi startet som sagt fra "hælen" tidlig om morgenen og hadde en flott seilas bortover hele fotsålen. Målet var å IKKE seile gjennom Messinastredet om natten, så det var viktig å nå det tidlig på morgenkvisten mandag, slik at vi for en gang skyld kunne seile gjennom stredet (mellom Secilia og fastlandsItalia) i lyset og trygge for at ikke noen "morsomme" sjeler, eller mindre morsomme sjeler, ville prøve å robbe oss, eller "skremme vettet av oss" i nattemørket! Som sagt så gjort!
MEN midt på natten, på vei til tåballen, kommer
Vi kom, selvsagt, frem sent om kvelden og ankret opp her..
det jammen santen opp en helt mørklagt båt ved hekken vår!  Jeg bad Bård gasse på, akkurat som det ville hjulpet..., HERLIGHET! Jeg frem med kikkerten og de folkene ombord der, så jammen ikke særlig vennligstilt ut!  Hva skjer nå??  Plutselig sa den ene karen: Polize, Polize - where are you from? Men jeg sa til Bård, det er bare tull, de ser ikke ut som politifolk - de har jo uniform - disse var jo nærmest usynlige!! Men vi svarte at vi var fra Norge og på sp. om hva båten het sa vi det klingende internasjonale navnet MORGENGRY ;-) Vi måtte gjenta det 3 ganger..., men til slutt pekte vi på navnet som står med store bokstaver på hekken, så da ble de fornøyd.  Så spurte de hvor vi skulle, next destination? Bård og jeg hadde sagt Tropea 1000 ganger til hverandre den dagen, vi gledet jo oss slik til å komme til den anbefalte havnen og byen, tror du vi husket det akkurat den natten? NEI! Du
FOR et sted vi ankret opp på - det så vi neste morgen :-)
snakker om tomt hode vi hadde da!  MEN plutselig datt ordet TROPEA ned i hodet og ved gjentagelse et par ganger, så skjønte de vår gode uttalelse av byen Tropea og slapp oss avgårde. Uff-og-uff - det der var litt nifst kan man si!  I kamuflasjedrakter - i en helt mørklagt båt - helt uten laternebruk - er ikke akkurat det du venter å se en mørk natt! De suste avgårde ut i nattemørket igjen, for laaangt der ute, så også vi 2-3 båter seile lykkelig avsted..

Vi ankom Tropea noe sent om kvelden, mørket hadde lagt seg over oss og vi ankret opp litt sånn tilfeldig. FOR en flott plass, men det så vi først neste dag!!
 Trange små smau - utrolig mange små koselige butikker - her hadde de alt hva hjertet kunne begjære.
MEN her kunne det også kjøre biler! MEN de var nødt til å ha GOD tid. Se bare her, en liten varebil hadde en haug med varer som skulle inn i butikken, og da nytter det ikke å ha dårlig tid hvis du tilfeldigvis kommer bak. Det gikk faktisk 1/2t., men det så ikke ut som det afeserte sjåføren i bilen bak noe særlig.


Det som kanskje var vanskeligst å få tak i Tropea, var vel egentlig grønnsaker, der hadde de rett og slett ikke det store utvalget av! MEN rød løk, det hadde de!  Bundet opp som hvitløken her hjemme.  Jeg falt pladask og investerte. Og dermed investerte jeg i rusk og rask og blader utover hele dørken der den disset frem og tilbake når vi seilte.... ! Må innrømme at jeg måtte plukke løken av opphenget og putte de i en grønnsakskurv jeg har. Mye mer praktisk, ryddig og renslig....  ;-) Men lykkelig var jeg, i 2 dager over kuppet!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar