Hilsen fra Bård og Gry

Bildet mitt
Beneteau Oceanis 46 fot. Dvs. hun er 13,68 m lang, 4,25 m bred og stikker 1,92 i dybden. Den stolte dame er produsert i Frankrike. Er registret i NOR/NIS og lyder kallesignalet LN5002

torsdag 4. august 2016

.. og solen går ned et sted i vest og stiger opp i øst

 Den 9. juli runder vi hælen på Italia og innrømmer for oss selv at vi er moden for en natt i ro, på anker eller i en marina. Vi har hatt motoren i gang på nesten hele overfarten, og det kan man bli helt ør i hodet av! Klokken nærmer seg syv og vi har enda litt gange igjen, før vi når en bukt vi kan overnatte i.

Vi bestemmer oss for Santa Maria Di Leuca, her har vi vært før og har gode minner herifra. Vi var så heldige å få litt seilvind også, av med den forbaskade motoren, herlighet hvor fredelig det blir. 

Det går ikke særlig fort, men vi føler fremdeles at vi 
er etter plan og nyter solnedgangen til det fulle og gleder oss til en natt, med en båt som nesten ligger helt i ro!

Klokken ble 23:30 før vi ankret opp. Og vi oppdaget at det er jo lørdag, og neste dag søndag med stengte butikker, da er det ihvertfall ingen vits i å gå til land og betale i dyre dommer for en marinaplass!

Vi ligger heldigvis trygt på Delta-ankeret vårt og sover helt avslappet gjennom hele natten!
Fru og Hr. Bjerkås er ikke av syvsoversorten! Jeg som så ofte drømmer om å sove så lenge jeg bare orker når jeg ikke skal på jobb, men neida, fruen er lys våken klokken 06:00 og kanskje enda tidligere!!

Vi nøler ikke!  I grålysningen, er vi underveis igjen - og får med oss en soloppgang! Solopp-og-nedganger er helt fantastiske - det må oppleves!  Likedan månens opp og nedganger!

Når vi tar oss slike tidlige avganger, spiser vi frokost underveis, selvsagt :-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar