En hilsen fra Bård og Gry

Plutselig - sommeren 2015 fikk vi følelsen igjen, om å være på havet, være en del av elementene, komme inn i båtens rytme og du og du hvor vi savnet det! Så dermed ble det besluttet en litt lengre seilas sommeren 2016.

Det er ikke snakk om de 13.951,9 nautiske mil, og 25 forskjellige land og 145 havner/ankringsplasser vi skulle legge bak oss, som i 2013/2014! Målt distanse ble til slutt 1.499 nautiske mil som er seilasen fra Croatia/Hvar/Vrboska til Spania/Torrevieja.

24 døgn brukte vi på turen, litt lengre tid enn vi planla. Og det var ikke så mange havner vi hadde tid/anledning til å besøke, men Korcula/Croatia, Tropea og Procida / Italia, Mahon / Menorca, Mallorca og Formantera.

Men jeg nådde jobben til avtalt tid, såvidt, og det er jo et poeng :-)

torsdag 4. august 2016

.. og solen går ned et sted i vest og stiger opp i øst

 Den 9. juli runder vi hælen på Italia og innrømmer for oss selv at vi er moden for en natt i ro, på anker eller i en marina. Vi har hatt motoren i gang på nesten hele overfarten, og det kan man bli helt ør i hodet av! Klokken nærmer seg syv og vi har enda litt gange igjen, før vi når en bukt vi kan overnatte i.

Vi bestemmer oss for Santa Maria Di Leuca, her har vi vært før og har gode minner herifra. Vi var så heldige å få litt seilvind også, av med den forbaskade motoren, herlighet hvor fredelig det blir. 

Det går ikke særlig fort, men vi føler fremdeles at vi 
er etter plan og nyter solnedgangen til det fulle og gleder oss til en natt, med en båt som nesten ligger helt i ro!

Klokken ble 23:30 før vi ankret opp. Og vi oppdaget at det er jo lørdag, og neste dag søndag med stengte butikker, da er det ihvertfall ingen vits i å gå til land og betale i dyre dommer for en marinaplass!

Vi ligger heldigvis trygt på Delta-ankeret vårt og sover helt avslappet gjennom hele natten!
Fru og Hr. Bjerkås er ikke av syvsoversorten! Jeg som så ofte drømmer om å sove så lenge jeg bare orker når jeg ikke skal på jobb, men neida, fruen er lys våken klokken 06:00 og kanskje enda tidligere!!

Vi nøler ikke!  I grålysningen, er vi underveis igjen - og får med oss en soloppgang! Solopp-og-nedganger er helt fantastiske - det må oppleves!  Likedan månens opp og nedganger!

Når vi tar oss slike tidlige avganger, spiser vi frokost underveis, selvsagt :-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar