En hilsen fra Bård og Gry

Plutselig - sommeren 2015 fikk vi følelsen igjen, om å være på havet, være en del av elementene, komme inn i båtens rytme og du og du hvor vi savnet det! Så dermed ble det besluttet en litt lengre seilas sommeren 2016.

Det er ikke snakk om de 13.951,9 nautiske mil, og 25 forskjellige land og 145 havner/ankringsplasser vi skulle legge bak oss, som i 2013/2014! Målt distanse ble til slutt 1.499 nautiske mil som er seilasen fra Croatia/Hvar/Vrboska til Spania/Torrevieja.

24 døgn brukte vi på turen, litt lengre tid enn vi planla. Og det var ikke så mange havner vi hadde tid/anledning til å besøke, men Korcula/Croatia, Tropea og Procida / Italia, Mahon / Menorca, Mallorca og Formantera.

Men jeg nådde jobben til avtalt tid, såvidt, og det er jo et poeng :-)

torsdag 4. august 2016

Besøk av delfiner - lørdag 9. juli

 Se på dette!  Slik hadde vi det på overfarten fra Kroatia til Italiakysten, du snakker om! Ja, vi kan nesten si: È det muli´?? Men vi opplever faktisk dette, til tider - ja, selv midt ute i Atlanterhavet, hadde vi det slik!

Langt i det fjerne ser vi lastebåter som går nedover østkysten på Italia, vi er nå "like utenfor" Brindisi.

Og hva skuer våre øyne? Jo, delfiner!  Vi blir aldri lei av å få besøk av disse fantastiske skapningene!  Og det ser ikke ut som de heller blir lei, av å leke med seilbåtene som kommer
 deres vei :-) De hopper og spretter rundt oss! Svømmer om kapp med oss! Dukker under båtens baug og kommer opp igjen på andre siden. De er som regel en 4-7 stykker i følge! Og hvis vi speider skikkelig rundt oss, så kanskje vi får høye på en hval - de pleier ikke være langt unna - er vår erfaring. Men denne dagen, så vi ikke noe til hvalen.
Når vi ikke sitter å speider etter havets gleder - forbereder vi neste måltid. Rundstykker er greit å lage ombord, krever litt hevingstid, men det har vi jo anledning til..., men den store fordelen er at de ikke trenger så lang steketid.

Denne dagen var vi også så heldig at vi hadde BRUNOST i kjøleskapet! Endring av en brunostoverrekkelse til Peter, belgiser, gjorde at vi ble sittende med brunosten selv og det smakte fortreffelig med varme rundstykker til :-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar