En hilsen fra Bård og Gry

Plutselig - sommeren 2015 fikk vi følelsen igjen, om å være på havet, være en del av elementene, komme inn i båtens rytme og du og du hvor vi savnet det! Så dermed ble det besluttet en litt lengre seilas sommeren 2016.

Det er ikke snakk om de 13.951,9 nautiske mil, og 25 forskjellige land og 145 havner/ankringsplasser vi skulle legge bak oss, som i 2013/2014! Målt distanse ble til slutt 1.499 nautiske mil som er seilasen fra Croatia/Hvar/Vrboska til Spania/Torrevieja.

24 døgn brukte vi på turen, litt lengre tid enn vi planla. Og det var ikke så mange havner vi hadde tid/anledning til å besøke, men Korcula/Croatia, Tropea og Procida / Italia, Mahon / Menorca, Mallorca og Formantera.

Men jeg nådde jobben til avtalt tid, såvidt, og det er jo et poeng :-)

torsdag 4. august 2016

GASSEN BÅRD - årets julepresang

En aldri så liten historie!  Bård har usedvanlig stor fokus på gassbeholderen vår ombord! Og vi slår av gassen, etter bruk, ute!, hvor gassbeholderne blir oppbevart i sikker beholder med drenering  selvsagt :-) Det går nemlig an å skru av gassen inne, vi har en sikkerhetsventil der, men neida, gassen SKAL ALLTID slåes av ute!

Jeg for min del setter selvsagt pris på høy sikkerhet ombord og har kommet inn i en god arbeidsvane i byssen som alltid starter med å rope ut til Bård - "GASSEN BÅRD" :-) Og så blir den skrudd opp :-) !!

I fjor, hadde vi vel skrudd opp og ned gassen så mye i årenes løp, at skruen knakk av, og dermed måtte vi bruke en tang for å få på gassen - utrolig tungvint syntes jeg..., men min kjære Bård syntes det var helt greit for gassen skal AV etter bruk!

Sommeren 2015 avstedkom, Ingelinn og Frode mønstret på som vanlig og Frode så løsningen - vi kunne få laget en ny skrue i kompositt, mente han! Mål ble tatt og vi begynte å vente spent på resultatet!

Og resultatet kom, i form av en mystisk julepresang som lå lenge under juletreet og ventet på sin rettmessige eier.  Bård åpnet spent - hva i alle dager er dette? Og så runget latteren, tenk de hadde kalt skruen GASSEN BÅRD!  Så fantastisk fantasifullt!

I år har det vært ekstra GØY å rope ut til kapteinen når byssepliktene kaller: GASSEN BÅRD :-) :-)


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar