Hilsen fra Bård og Gry

Bildet mitt
Beneteau Oceanis 46 fot. Dvs. hun er 13,68 m lang, 4,25 m bred og stikker 1,92 i dybden. Den stolte dame er produsert i Frankrike. Er registret i NOR/NIS og lyder kallesignalet LN5002

torsdag 4. august 2016

Klargjøring av s/y Morgengry og fravel til Vrboska med fangst av sverdfisk

Her i Vrboska, et lite idyllisk sted på øyen Hvar, utenfor Split i Kroatia har vi hatt tilholdssted siden 2010.  Vi har likt oss veldig godt her på denne fredelige lille plassen og kommer gjerne igjen.

Men nå kaller havet igjen, utsikt til bare himmel og hav hvor båtens rytme står i fokus og vi er med på seilasen. En seilas som vi på forhånd har bestemt skal gå i medvind, vi er da downwindsailors :-)

Maten er ikke så veldig variert i Kroatia, restaurantene har stort sett den samme menyen.
Men Dummagoy har tilbud om grillet pattegris og da samles "hele gjengen" til langbord og det smaker utrolig godt.  Vi får som regel ost & skinke til forrett og grillete grønnsaker og poteter som tilbehør til grisen. Sikker vinner :-)


MEN før vi gjør oss fortjent til et så godt måltid har vi som regel både badet i sjøen som har en temperatur på 25 grader og denne gangen, pusset og gnikket på båten for å gjøre hun klar for seilas til Spania.

Vi hadde båten oppe på land i Kastela i mai en uke, men da regnet det innimellom og det var slett ikke lett å få polert begge skutesidene, så det måtte rett og slett gjøres nå før seilasen. Jeg liker å ha en viss standard på båten, og blir i bedre og bedre humør desto mer jeg får pusset og gnikket... :-)  Bård kan styre sin begeistring, men følger tappert med på entusiasmen min.

En kveld tok vi oss en kveldstur, vi hadde hørt rykter om at et 4 stemt mannskor skulle holde konsert på broen.  De synger såkalt klappamusikk.  Vi fikk akkurat nok korsang med til at vi syntes det var flott!

MEN en dag skjedde det noe ekstra spennende - en finne i overflaten var å observere!  I alle dager, helt inne i havnen svømte den lykkelig avgårde, hvordan i alle dager skulle dette gå og hvilken fisk var dette?
Ryktene gikk raskt om at det måtte nok være en sverdfisk som hadde forvillet seg inn til selve Vrboska - og det er jo sant, de svømmer mye i overflaten!


 De lokale fiskerne hev seg i "følgebåten" som de har til sitt "moderskip", og med litt list og lempe tok de den med harpun! Og de visste akkurat hvor de skulle sette støtet, for det var ikke mye sprelling på den sverdfisken!

Til stor beundring av alle de fremmøtte på kaien etterhvert, hold den unge fiskeren opp fangsten!  Og den var svær!
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar