Hilsen fra Bård og Gry

Bildet mitt
Beneteau Oceanis 46 fot. Dvs. hun er 13,68 m lang, 4,25 m bred og stikker 1,92 i dybden. Den stolte dame er produsert i Frankrike. Er registret i NOR/NIS og lyder kallesignalet LN5002

søndag 7. august 2016

Marina Portals Nous/Mallorca - for en havneleie!

Punta de Sa Celda
Det er bare å innrømme det, men jeg begynner å få dårlig tid, til bestilt flyreise hjem og jobb. Dette har tatt noe lengre tid enn beregnet, så hvis vi noen gang skal seile skuten tilbake til Kroatia eller Hellas, så skal jeg ha 6 ukers ferie i ett...  ;-)... jeg får allerede begynne å advare sjefen.

Værmeldingen sier varmt og deilig og SOL, men mye vind, men stort sett med oss.  Vi tok sjangsen på å dra ut fra Mahons trygge marina og fortsette seilasen mot Torrevieja, og nå med Ingelinn og Frode vel mønstret på! Kjøleskapet og kjøleboksen er igjen velfylt og vertskapet er spente på menyen som skal trylles frem de neste dager.
Ingelinn klar for handling, kommer du Frode?
Ingelinn og Frode hadde fått anbefalt denne flotte viken her på Menorca fra hotellverten.  Og her var det jammen fint! Her fikk vi helt følelsen av å være tilbake til Karibiens mange flotte viker. Blått-blått hav med en temperatur på 29 grader!, hvite strender, 50 andre båter som også har ankret opp, og le for det meste - hva mer kan en ønske seg? God anbefaling som er krysset av i Pilot-boken med 4 stjerner!

Vi fikk en fin seilas og nye 45 nautiske mil er unnagjort. Neste stepp er Mallorca, og vi tenkte på Alcudia. Men vinden var feil retning for det målet, så vi endte på Cala D'Or, 47 nautiske mil, og enda nærmere målet, så vinden står oss egentlig bi, selv om både kollega og naboer hadde lyst til å treffe oss på Alcudia - så akkurat det var jo en strek i regningen.

Begge de to sistnevnte plasser/viker, har sin sjarm, men jeg tror jeg vil holde en knapp på Punta de Sa Celda.
Ingelinn og Frode underveis til Formantera - her utenfor Ibiza 
Det er egentlig ikke noe latmannsliv å være seiler ombord i s/y Morgengry. Ankeret taes opp kl. 06:00 og så er vi underveis. De som har lyst på morgenbad, må stå tidlig opp..., ellers så stopper vi og avkjøler oss underveis, kroppene blir ganske oppvarmet i løpet av en dag, (enda vi sitter i skyggen under biminien) så det er egentlig "iskaldt" å hoppe i sjøen som holder en temperatur på mellom 24 og 28 grader. Kroppen vender seg raskt til overgangen ;-) og det blir deilig å ta noen svømmeturer rundt båten. 10 runder for å være nøyaktig = i overkant av 300 m., min trim underveis...  :-)
De hadde ikke det store utvalget på butikken i Cala d'Or, så vi bestemte oss for Marina Palma/Mallorca. Men der var det ikke plass til oss i herberget, så vi måtte seile videre til Marina Portals Nous - litt lengre nordvest på øyen. Heldigvis spurte vi om prisen da vi kalte dem opp på VHF'en. De hadde egentlig ikke plass til oss, men vi kunne få ligge på Fuel-kaien fra kl. 18:00-09:00, uten tilgang til strøm og vann. OKEI, men prisen?  Lenge tenkepause i andre enden... og så kom det 256, 06 EUR! Himmel! Du kan ha mye morro for 256 EUR!  For ikke å snakke om 256,06! (Tenk å være så nøyaktig, med den summen!!?!!) Men det var "all inclusive", og vi lurte egentlig på hva som var inklusivt...  ? Vi takket høflig nei takk og la oss på svai utenfor marinaen, kjempeflott!  Og så har vi da dingy (gummibåten), så vi kom oss til land og fant et flott supermarked, med litt videverdigheter! Ingelinn mente at jeg måtte skrive med STORE bokstaver i Pilot-boken at supermarkedet er HELT på TOPPEN, opp en LAAAANG bakke og at vi som regel må GÅ der i 35 grader og stekende SOL! (Akkurat sistnevnte gjøres med glede.. ;-)) Vi handlet og handlet både tørt og vått og klarte å komme opp i den nette sum av 123 EUR! Penger spart, penger tjent :-) Om Frode og Bård var med på handleturen? Nei, de "slapp" - de var igjen og passet s/y Morgengry og dieselgeneratoren som var i full sving med å lade opp "alle elektriske duppedingser", inkl. de elektriske tannbørstene våre :-)

Vi var ikke noe dårligere neste morgen, opp kl. 06:00, og avgårde var vi! Formantera er neste mål, 77 nautiske mil unna.

Solnedgang på Formantera

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar