Hilsen fra Bård og Gry

Bildet mitt
Beneteau Oceanis 46 fot. Dvs. hun er 13,68 m lang, 4,25 m bred og stikker 1,92 i dybden. Den stolte dame er produsert i Frankrike. Er registret i NOR/NIS og lyder kallesignalet LN5002

torsdag 4. august 2016

Onsdag 7. juli og endelig klar for avgang

 En utrolig fornøyd kaptein er klar for årets seilas vestover til Spania - 1300 nautiske mil er seilasen målt til på forhånd. Vi har i underkant av 4 uker på oss og det burde vi klare!

MEN det blir mye seiling og vi er motiverte begge to!  Vi er innstilt på mange timer i sjøen hver dag, for ikke å snakke om alle de nattseilasene vi har foran oss!  Da går milene unna pleier Bård å si, fremdriften blir virkelig gøy å måle.  Enkelte morsomme venner vi har, kaller oss til tider kun nattsiglarne..  :-)
Vi vet vi kommer til å savne Kroatia, bare se på denne idylliske plassen i byen Jelsa, bare 5 km. gange fra Vrboska.  Mye er godt i varetatt og det er en fornøyelse å sitte på en utekafe å bare nyte de eksotiske omgivelsene vi er så heldige å få ta del i. Stille og rolig er det til vanlig her også, men innimellom kommer det "turistbåter" innom, og da er det yrende liv av gamle og unge som fryder seg over de små koselige butikkene og gode fotomotiver!
For ikke å snakke om dette klosteret, som er rett utenfor Korcula sentrum. Korcula er en dags seiltur fra Vrboska, østsørøst.

Her kan vi ankre opp for eget anker, men akkurat i år kom Portguardia og ville ha penger når vi lå få eget anker!  Vi ble noe forbauset, dette har jo ikke vært praktisert før!  Og hvor sto det plakat om at det var innført avgift å ligge for eget anker? Men dessverre, for Portguardia, de hadde ikke bærbar bankterminal med seg, så dermed fikk vi ligge gratis - 1 natt og det var akkurat det vi trengte :-)
 Og her er vi på vei - en tidlig - tidlig morgen. Bård og jeg våkner tidlig - av oss selv, så da er det bare å stå opp å begynne dagens økt - for ikke å snakke om den lange seilasen vi har foran oss - vi ser helt klart at det skal holde hardt å komme frem til Mallorca/Palma til Ingelinn og Frode skal mønstre på den 18. juli. Vi håper vinden vil stå oss bi, så vi klarer å innfri forhåpningene til våre gjester - og egentlig oss selv også.
I de første timene sklir vi bare gjennom havet - det er blikk stille, såkalt olja sjø, som min kjære sørlending så fint kaller det.

Ingen andre er oppe, vi har havet for oss selv, men det er ikke tvil om at bakeren har hatt en dårlig natt!  For plutselig, rundt oss på alle kanter, er det en haug med hele brød! Jeg tok en kjapp telling og kom til 14 stk.!

Ved grensen til Italia - langt til havs fires det Kroatiske gjesteflagg - litt vedmodig ja, men vi har gjemt det i vårt hjerte og kanskje om noen år, blir det heist opp i salingen igjen.

I ACI Marina Vrboska er vi velkommen tilbake igjen - takk for det!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar