En hilsen fra Bård og Gry

Plutselig - sommeren 2015 fikk vi følelsen igjen, om å være på havet, være en del av elementene, komme inn i båtens rytme og du og du hvor vi savnet det! Så dermed ble det besluttet en litt lengre seilas sommeren 2016.

Det er ikke snakk om de 13.951,9 nautiske mil, og 25 forskjellige land og 145 havner/ankringsplasser vi skulle legge bak oss, som i 2013/2014! Målt distanse ble til slutt 1.499 nautiske mil som er seilasen fra Croatia/Hvar/Vrboska til Spania/Torrevieja.

24 døgn brukte vi på turen, litt lengre tid enn vi planla. Og det var ikke så mange havner vi hadde tid/anledning til å besøke, men Korcula/Croatia, Tropea og Procida / Italia, Mahon / Menorca, Mallorca og Formantera.

Men jeg nådde jobben til avtalt tid, såvidt, og det er jo et poeng :-)

onsdag 29. mai 2013

Dieselgenerator vel innstalert!

3 unge karer fra Ultra d.o.o. Beneteau Split www.beneteau.hr har jobbet iherdig i 3 hele dager med å få innstalert en dieselgenerator.  Arbeidsforholdene er ikke akkurat optimale, lite, smalt og VARMT. Og midt oppi dette har vi levd lykkelige... :-)  Båten har sett ut som et verksted og det til tross for at karene rydder, koster og støvsuger etter seg hver ettermiddag når de går hjem.. ;-)

På bilde til venstre ser dere 2 av karene i ivrig montering av ett av bryterpanelene.
Mye ledninger og slanger må til for å få en dieselgenerator til å fungere.  Denne skal hjelpe oss underveis til å være selvhjulpen med strøm.
.... og enda mer ledninger og slanger...  Det er godt vi har en "kjeller" i båten, som vi ynder å kalle rommet vi har disponibelt under cockpit'en.

.... og det vi er mest spent på nå?  Jo, det er om den bråker mye!  MEN det får vi først testet ut i morgen. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar