En hilsen fra Bård og Gry

Plutselig - sommeren 2015 fikk vi følelsen igjen, om å være på havet, være en del av elementene, komme inn i båtens rytme og du og du hvor vi savnet det! Så dermed ble det besluttet en litt lengre seilas sommeren 2016.

Det er ikke snakk om de 13.951,9 nautiske mil, og 25 forskjellige land og 145 havner/ankringsplasser vi skulle legge bak oss, som i 2013/2014! Målt distanse ble til slutt 1.499 nautiske mil som er seilasen fra Croatia/Hvar/Vrboska til Spania/Torrevieja.

24 døgn brukte vi på turen, litt lengre tid enn vi planla. Og det var ikke så mange havner vi hadde tid/anledning til å besøke, men Korcula/Croatia, Tropea og Procida / Italia, Mahon / Menorca, Mallorca og Formantera.

Men jeg nådde jobben til avtalt tid, såvidt, og det er jo et poeng :-)

tirsdag 21. mai 2013

NYTT STARTBATTERI vel i havn

Denne betalingen tok Bård med et SMIL :-)
Etter å ha pratet litt med lokalbefolkningen, fikk vi anbefalt å prøve KGM i Jelsa.  Og dermed fikk oss en fin sykkeltur til Jelsa, nabobyen! (5 km.) Og tenk, der vi fikk oss et nytt startbatteri!  De hadde 1 stk. igjen i butikken og det ble vårt!
Barnebarn av ekspeditrisen tok oppgaven alvorlig og passet godt på batteriet til det var vel betalt. Jeg prøvde meg med mine mest sjarmerede smil og noen hyggelige kroatiske gloser som jeg har lært meg, men den unge frøkenen foretrakk ikke en mine ;-)

1 stk. TUNG batteri er ikke "like" sykkeltur.  Så vi ringte til vår lokale drosjesjåfør, (Slaven Dereh) som er SÅ ekspeditt. Han kom straks og hentet oss, og ville slett ikke ha betaling. 1000-takk for hjelpen :-) !


Rød & svart = pluss & minus1000-hvala!! Drogo mi je! Vidimo se!! (Hyggelig å treffe deg, vi sees senere) 2 sykler og 1 stk. batteri fraktet han med et stort smil! www.hvartransfer.com - Eller dere kan ringe han på telefonnr.: 00385 91 534 0538 / 00385 92 303 9544 hvis dere trenger taxi, 8 personer, på Hvar!

Han har også nettopp startet opp en lite motell. www.villawelcome.com hvor vi kan leie fine rom med egne bad. Han serverer ikke frokost, fordi gjestene som regnel har så forskjellige morgenrutiner......, men det er ikke noe problem, for det finnes et par steder rundt Villawelcome som serverere frokost.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar