En hilsen fra Bård og Gry

Plutselig - sommeren 2015 fikk vi følelsen igjen, om å være på havet, være en del av elementene, komme inn i båtens rytme og du og du hvor vi savnet det! Så dermed ble det besluttet en litt lengre seilas sommeren 2016.

Det er ikke snakk om de 13.951,9 nautiske mil, og 25 forskjellige land og 145 havner/ankringsplasser vi skulle legge bak oss, som i 2013/2014! Målt distanse ble til slutt 1.499 nautiske mil som er seilasen fra Croatia/Hvar/Vrboska til Spania/Torrevieja.

24 døgn brukte vi på turen, litt lengre tid enn vi planla. Og det var ikke så mange havner vi hadde tid/anledning til å besøke, men Korcula/Croatia, Tropea og Procida / Italia, Mahon / Menorca, Mallorca og Formantera.

Men jeg nådde jobben til avtalt tid, såvidt, og det er jo et poeng :-)

lørdag 18. mai 2013

Våknet opp til en båt full av SAND!

Her har jeg benyttet et bilde fra Sahara (Wikipedia)
På selveste 17. mai våknet vi opp til en båt FULL av gul sand!  Jøje meg som s/y Morgengry så ut!  Og vi som hadde skrubbet og knikket til frokostgjestene våre skulle komme og båten var perfekt i det vi la oss!

Alle båteierne her i Vrboska var mildt sagt fortvilet, spesielt de norske som hadde avtalt full flagging fra kl. 08:00 og frokost ombord i s/y Morgengry! 17. mai skulle feires, som seg hør og bør :-)

En sandstorm eller støvstorm er et meteorologisk fenomen som er vanlig i tørre og halvtørre områder der vind kan blåse store mengder sand og støv. I Spania kaller de dette faktisk for Gaddafi-sne, kunne Marit fortelle som er godt kjent i Spania.

Ja, ja, det var bare å sette opp sitt bredeste SMIL :-) å ta godt sepevann fatt med børste og klut og få vekk det verste. 

Vi kom i mål, gjestene ble tatt godt i mot presis kl. 09:00, og da fremsto s/y Morgengry i "full flagging", om enn noe våt på dørken, men det regnet vi med ville tørke fort i 20 grader... :-) :-)

ARC-flagget heiste vi for første gang på selveste 17. mai!!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar