Hilsen fra Bård og Gry

Bildet mitt
Beneteau Oceanis 46 fot. Dvs. hun er 13,68 m lang, 4,25 m bred og stikker 1,92 i dybden. Den stolte dame er produsert i Frankrike. Er registret i NOR/NIS og lyder kallesignalet LN5002

tirsdag 2. juli 2013

Kamáres på øyen Sifnos

Panagía Ouranofóra
I dag "fortjente" vi å ligge i ro på Sifnos, i havenbyen Kamàres. Dette er tydelig et feriested med laaang sandstrand og masse kafèer langs hele promenaden.  (Jeg har igjen fått tatt mine selvpåtvugne 500 mtr. med svømming).

Vi tok bussen til hovedstaden, Apollanía. Og gikk rundt i labyrinten med hvitkaldede hus. Kirker er det mye av og nå har vi lest at her har "de bygget en kirke for hver dag i året".
 MEN SÅ mange kirker så vi ikke.  Men det de mener er at ingen kirker skal/trenger å være like, slik som årets dager...., ingen dager er lik :-) Og hver kirke har sin egen høytid og fest.

Sifnos var i sin tid en meget rik øy, for her var det gull- og -sølvgruver. Så folket her var med å bidra til oldtidsbyen Delfi, som vi også har vært i på våre reise :-). En årlig "avgift", som var et forgylt gullegg!  MEN ett år jukset de og sendte en forgylt stein i stedet og dermed kom Apollons vrede over dem. Gullgruvene ble oversvømt, øyen ble ruinert.

Dette er første sted vi er på som vi betegner, eller som fremstår, som typisk gresk. Hvitkalkede hus, smitt-og-smau, oppover en åsside! Foreløpig kroner Sifnos/Kamàres på toppen over steder vi har besøkt :-))
 Johnny & Bård tråkler seg oppover mot den største kirken vi så i omegn. Det er mye trapper, heldigvis brede/dype, for vi kjenner melkesyren kjapt i bena i 30+ grader.

Små kapeller som dette, har de overalt. Mange av dem får vi lov til å gå inn i og vi har tittet inn og noen ganger blir vi helt åndeløse! Ikoner, malerier og gull er en selvfølge.


God utsikt fra den berømte kirken.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar