Hilsen fra Bård og Gry

Bildet mitt
Beneteau Oceanis 46 fot. Dvs. hun er 13,68 m lang, 4,25 m bred og stikker 1,92 i dybden. Den stolte dame er produsert i Frankrike. Er registret i NOR/NIS og lyder kallesignalet LN5002

onsdag 3. juli 2013

Paros, Órmos (bukt) Aliki

Værmeldingen prøver vi å lese, så godt som vi kan, før vi seiler avgårde. Vi er jo ute etter surfeseilaser, nordsjøseilaser er vi ikke ute etter. MEN vi må innrømme at vi ikke er så imponert over værmeldingene her nede. Er det virkelig sååå vanskelig å melde riktig vind, og hvor den kommer ifra?  Vi trodde det var det "letteste" å melde for metrologene?? Hmmm, det er det tydeligvis ikke for de greske metrologene!

Som der ser av bildene, så har vi hatt litt "vær" i dag!  MEN så er vi jo på de beryktende Clycadene!
Og da må vi regne med litt av hvert, har vi både fått høre av kjente og lest oss til underveis! MEN vi skal ikke klage. Vinden kom stort sett akten for tvers og skvulpesjøen som tydelig er et resultat av nordvesten, den kan vi leve med :-) i 30gr +. Det er jo på sett og vis trivelig, når det ikke er så kaldt i tillegg!


Som dere ser, så har vi noen utrolig dårlig designet bokhyller!  Sengen vår som de lander oppi, er svært gunstig designet for bokhyllene, eller bøkene. Men hadde vi lagt oppi, kan jeg love at vi hadde fått et godt kakk i hodet. Hver av disse "Pilot"-bøkene veier 1,5 kg.! OG loggbøkene til venstre, de er tunge av godt (og morsomt) lesestoff for barn og barnebarn, når den tid måtte komme!  Men i kg. er de ikke fullt så tunge.... ;-)
Órmos Aliki og bebyggelsen innforbi!

Instrumentet viste just 16.1 sek./m. (Vi har sett 16,3... :-))
s/y Spurs i vinden!  Hun seiler for bar mast med anker forut, i 16.1 sek.m!  Vi håper vi kommer til å sove sånn noe lunde godt i natt, men det blir nok med en ankervakt! Tenker Marit tar første vakt ombord i s/y Spurs!

Vi har hatt litt VHF-kontakt og er enig om at vi drar tidlig i morgen tidlig, videre på vår ferd mot KOS!  Der får vi gjester ombord, og håper de skal slippe å ta så mange ferger for å mønstre på :-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar