Hilsen fra Bård og Gry

Bildet mitt
Beneteau Oceanis 46 fot. Dvs. hun er 13,68 m lang, 4,25 m bred og stikker 1,92 i dybden. Den stolte dame er produsert i Frankrike. Er registret i NOR/NIS og lyder kallesignalet LN5002

tirsdag 9. juli 2013

Fra Naxos til Nisyros godt over 100 nautiske mil på noen få dager

Portára-porten fra det ufullførte Appolon tempelet er på Naxos og vi tok oss en liten tur til den lille øyen Palátia like ved havnen i Naxos. Tenk den er bygd 522 f. Kr. og er i marmor!

Det ble en meget forblåst dag og vi lå i ro i havnen og gjorde "husarbeid" og gikk oss småturer.... ;-) Og for ikke snakke om, vi ble litt kjent med alle de andre nasjonalitetene som lå i havnen.  Erfaringer utveksles og nye havner anbefales!  Jeg tok meg i å studere hva de forskjellige gjorde "akkurat nå" og her var det alt fra: vasking av båt, polering, bespisning, en snekret en ny landgang, høytlesing for barna, blogging, fest (nabobåten :-)), og en mann hadde invitert hunden sin opp på brisken og der satt de og spiste chips sammen!! (konen til mannen hadde gått seg en tur.... ;-)))

Jeg falt for denne flotte marmorskulpturen og tenkte at kunsteren ble nok ikke helt ferdig med verket sitt. Men i ettertid har jeg tenkt at den sikkert skal være sånn.... ;-)  Ikke lett dette, å skjønne for en amatør!

På vei til Nísos Amorgos, i bukten Misimi, var det noen som hadde bygd seg en hytte, stolte grekere med flagget til topps!
Vi hadde en drøm om Ormos Misimi på øyen Schoinousa, men der hadde det tydelig vært "store-båters-treff", og det var full flagging når vi kom inn og det var dessverre ikke plass til oss ;-)

Men vi har ikke "tapt" for det!  Seilene heises og ut i bølgeskvalpingen bærer det igjen!  Ja, det har vært mye bølger og de kommer fra "alle veier"!  Hadde de nå bare vært litt stabile, og kommet fra en kant!


Marit&Johnny i solnedgangen!! :-)
Vel fremme, noe sent på Nísos Amorgos, v/byen Katápola, var det deilig å ta en strekk på bena!

Tidlig i seng blir det, for neste økt er minst 50 nautiske mil til og vi ser for oss øyen Astipálaia, i bukten Vathi. Og du og du for et vær vi har hatt!  Dvs. jeg mener vind! Stiv kuling!  Dette hadde de jo ikke meldt om!?!  Vi så 19 sek./m og da går det unna, i rene Knut Frostad-stil, (på Volvo Ocean Race). Vi logget 10,4 knop! Det er jo gøy også! Vi er trygge ombord, og har mye å holde oss fast i!! ;-))

Prøver å ta noen bilder av sjø, bølger, bølgeskvulp, men det ser noe tamt ut, må jeg si! Men kan fortelle at bølgene bygger seg skikkelig opp og er ikke seilene satt riktig, slik at vi går fortere enn bølgene, tar de oss rett og slett igjen.... og kommer ombord!  Vi fikk en opp på badeplattformen, dvs. nesten helt ombord! Herlighet!

Og så må vi innrømme at vi har litt motvindseilaser også, og da kommer bølgene virkelig ombord!  De slår over HELE båten og vi blir kliss-klass!  Og herlighet, vi blir seilende rundt i et saltkar, synes nå jeg.  Mr. Bjerkås har et litt mer avslappet forhold til alt saltet og minner meg stadig om at jeg ikke har båt på Mjøsa ;-)Her ligger vi trygt fortøy, like ved den populære øyen Kós, nærmere bestemt Nisyros, bukten Paloi. Vi sto opp kl. 06:00 i morges i håp om en god havneplass, for de har meldt om den tredje "tropical storm" denne sommeren, med 80% sikkerhet! Opp i full storm styrke!  Akkurat DA kan vi godt tenkt oss å være trygt fortøyd! Så her ligger vi side-om-side igjen!

Om det blir storm? Det ser ikke slik ut!  Det var som engelskmannen ved siden av oss sa: "Grekerne er så dårlig på å melde vær fordi de ikke kan lese skyene!" De har jo bare blå himmel!!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar