Hilsen fra Bård og Gry

Bildet mitt
Beneteau Oceanis 46 fot. Dvs. hun er 13,68 m lang, 4,25 m bred og stikker 1,92 i dybden. Den stolte dame er produsert i Frankrike. Er registret i NOR/NIS og lyder kallesignalet LN5002

mandag 1. juli 2013

Nísos Sifnos - utseilt distanse: 62 nautiske mil

Nísos Poros
Nísos Sifnos
Vi forlot øyen Poros først klokken 10 i dag.  Vi satt klar klokken 08:00, men dessverre var det en katamaran som hadde lagt sitt anker over vårt, så vi kom ikke ut. Da var det å smøre seg med tolmodighet...., de måtte jo få i seg frokosten før de kastet loss... ;-)

Målet var øyen (Nísos) Sifnos og her ved innseilingen skimter jeg hvitkalkede hus - nå nærmer vi oss "Kardemommeby"! :-)  Dette skal bli spennende å utforske.

"De" hadde meldt om fin seilvind i dag, liten bris. s/y Spurs var rask ute med å få ut forseilet i håp om litt ekstra power. Og det ble det, mesteparten av veien!  Vi sa mange ganger til hverandre i dag; "håper inderlig denne vinden står i noen timer til".  Først helt på slutt av seilasen snudde den tvert om, og kom rett mot oss! Da var det bare å starte jernhesten, vi ville jo svært gjerne være vel fortøy før natten seg på.

Ellers har det vært "arbeidsdag" ombord. 4 fendere har fått ny glans og byssen har blitt teakpolert. Vi sitter ikke bare å stirrer ut i luften!  Men det er lurt å gjøre det også, for plutselig kom det 6 delfiner rundt båten vår og hoppet-og-spratt!  Jeg prøvde å finne frem kamera raskt (fra sin trygge plass, antisjø/salt-plass), men det var dessverre ikke kjapt nok... denne ganger heller.

Vi tok en kjapp VHF-kalling på kanal 77 til s/y Spurs og bad dem holde utkikk, "de kommer mot dere", var den spennende beskjeden.

I morgen blir det utforskingsdag.  Denne øyen ser spennede ut, litt eksotisk. Det står å lese at vi kan ta buss til "hovedstaden", rett ved her vi har fått fortøyd. Og det har vi jammen lyst til! :-))

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar