En hilsen fra Bård og Gry

Plutselig - sommeren 2015 fikk vi følelsen igjen, om å være på havet, være en del av elementene, komme inn i båtens rytme og du og du hvor vi savnet det! Så dermed ble det besluttet en litt lengre seilas sommeren 2016.

Det er ikke snakk om de 13.951,9 nautiske mil, og 25 forskjellige land og 145 havner/ankringsplasser vi skulle legge bak oss, som i 2013/2014! Målt distanse ble til slutt 1.499 nautiske mil som er seilasen fra Croatia/Hvar/Vrboska til Spania/Torrevieja.

24 døgn brukte vi på turen, litt lengre tid enn vi planla. Og det var ikke så mange havner vi hadde tid/anledning til å besøke, men Korcula/Croatia, Tropea og Procida / Italia, Mahon / Menorca, Mallorca og Formantera.

Men jeg nådde jobben til avtalt tid, såvidt, og det er jo et poeng :-)

mandag 1. juli 2013

Nísos Sifnos - utseilt distanse: 62 nautiske mil

Nísos Poros
Nísos Sifnos
Vi forlot øyen Poros først klokken 10 i dag.  Vi satt klar klokken 08:00, men dessverre var det en katamaran som hadde lagt sitt anker over vårt, så vi kom ikke ut. Da var det å smøre seg med tolmodighet...., de måtte jo få i seg frokosten før de kastet loss... ;-)

Målet var øyen (Nísos) Sifnos og her ved innseilingen skimter jeg hvitkalkede hus - nå nærmer vi oss "Kardemommeby"! :-)  Dette skal bli spennende å utforske.

"De" hadde meldt om fin seilvind i dag, liten bris. s/y Spurs var rask ute med å få ut forseilet i håp om litt ekstra power. Og det ble det, mesteparten av veien!  Vi sa mange ganger til hverandre i dag; "håper inderlig denne vinden står i noen timer til".  Først helt på slutt av seilasen snudde den tvert om, og kom rett mot oss! Da var det bare å starte jernhesten, vi ville jo svært gjerne være vel fortøy før natten seg på.

Ellers har det vært "arbeidsdag" ombord. 4 fendere har fått ny glans og byssen har blitt teakpolert. Vi sitter ikke bare å stirrer ut i luften!  Men det er lurt å gjøre det også, for plutselig kom det 6 delfiner rundt båten vår og hoppet-og-spratt!  Jeg prøvde å finne frem kamera raskt (fra sin trygge plass, antisjø/salt-plass), men det var dessverre ikke kjapt nok... denne ganger heller.

Vi tok en kjapp VHF-kalling på kanal 77 til s/y Spurs og bad dem holde utkikk, "de kommer mot dere", var den spennende beskjeden.

I morgen blir det utforskingsdag.  Denne øyen ser spennede ut, litt eksotisk. Det står å lese at vi kan ta buss til "hovedstaden", rett ved her vi har fått fortøyd. Og det har vi jammen lyst til! :-))

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar