En hilsen fra Bård og Gry

Plutselig - sommeren 2015 fikk vi følelsen igjen, om å være på havet, være en del av elementene, komme inn i båtens rytme og du og du hvor vi savnet det! Så dermed ble det besluttet en litt lengre seilas sommeren 2016.

Det er ikke snakk om de 13.951,9 nautiske mil, og 25 forskjellige land og 145 havner/ankringsplasser vi skulle legge bak oss, som i 2013/2014! Målt distanse ble til slutt 1.499 nautiske mil som er seilasen fra Croatia/Hvar/Vrboska til Spania/Torrevieja.

24 døgn brukte vi på turen, litt lengre tid enn vi planla. Og det var ikke så mange havner vi hadde tid/anledning til å besøke, men Korcula/Croatia, Tropea og Procida / Italia, Mahon / Menorca, Mallorca og Formantera.

Men jeg nådde jobben til avtalt tid, såvidt, og det er jo et poeng :-)

søndag 30. juni 2013

Mye fløyting!

Denne hydrofoilen kalte vi bare vepsen, etterhvert!
Her forleden dag var det ikke måte på hvor mange båter som fløytet på oss!  TUT-TUT, her kommer jeg!!  SER du meg ikke!?  Og for en fart!  Det gjelder å være våken, nytter ikke bare å sette på autopiloten og fordype seg i "Greek Waters Pilot"!

Første båt ut var en svær yacht som kom i en viss fart ut av Korithkanalen akkurat da vi la fra tax-kaien... Ingen fare, det var god plass til oss begge. Og etter litt tenking, så hadde han faktisk gitt "beskjed" om at han styrte barbord. Passet oss udmerket :-)

Så skulle vi ta innseilingen til Aegina..... og der kom en DIGER ferge fossende, rett mot oss, TUUUT-TUUT!  Vi styrte styrbord og viste TYDELIG at vi så han. Han fortsatte og TUUUTEEE! (Jada, jada, tenkte nå jeg, vi er da ikke hvilken som helst "charterturister"!)

OG så skulle vi inn det smale sundet til selve havnebassenget til Aegina. Og HERLIGHET, der kommer DEN VEPSEN bakkende i DEN farten!  Han hadde DÅRLIG tid! É det mulig å ha SÅ stor fart midt inne i en slikt smalt sund?!? Jeg måtte styre HARDT styrbord og som ikke det var nok, så måtte jeg bakke som bare det, for VEPSEN hadde bestemt seg, han skulle bakover NÅ, om det så lå en seilbåt i veien! Jeg bare himlet med øynene når jeg fikk summet meg litt!  (Kaptein Johnny på s/y Spurs prøvde å kalle oss opp på kanal 77 for å advare oss... for de var kommet seg vel inn i havnebassenget og så bare hvordan VEPSEN satte bånn pinne akterover.... mot oss! )

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar