Hilsen fra Bård og Gry

Bildet mitt
Beneteau Oceanis 46 fot. Dvs. hun er 13,68 m lang, 4,25 m bred og stikker 1,92 i dybden. Den stolte dame er produsert i Frankrike. Er registret i NOR/NIS og lyder kallesignalet LN5002

søndag 16. juni 2013

Utseilt distanse, 8,04 nautiske mil.... vel 1,5 time....

I dag, har vi startet på Lefkas-kanalen. Og i innløpet var det MEGET grunt.  Til tider viste loggen 0,00 under kjølen.... Vi hadde fått det gode råd om at vi ikke burde gå inn i innløpet FOR tidlig, for det kunne bli vanskelig å manøvrere utenfor broen hvor vi måtte vente på at den skulle flytte seg.  Vi gikk inn 10 minutter før kl. 12:00 - akkurat passelig tid i den vinden som var i dag, ihvertfall.
s/y Spurs
s/y Spurs lå bra an i løypen og etterhvert ledet de løpet. s/y Aurora, også en norsk båt hakk-i-hel, www.aurorasail.com

Her kan dere se at broen akkurat løfter på seg og så skjøv den seg til side! Dette gjør den en gang i timen, hver hele time. Vi observerte lange køer med biler på begge sider!

Grekerne har lagt til rette for at vi kan gå igjennom denne kanalen for at vi skal få mulighet til å se østsiden av Lefkas også, uten for mye omvei.

Nå ligger vi i Lefkas Marina og boltrer oss med vann og strøm. Båten har ikke sett ut i den siste uken!  Full av SALT overalt, store saltkorn.

Ellers kan jeg fortelle at den verste kulden har slått seg!
Broen skjøvet tilside.....
Sjøtemperatur : 25 grader
Luftemperatur: 30 grader
Inne-i-båten: 31,7 grader
Lufttrykk: 1047.

Vi har det meget bra, både skipperen og kapteinen :-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar