En hilsen fra Bård og Gry

Plutselig - sommeren 2015 fikk vi følelsen igjen, om å være på havet, være en del av elementene, komme inn i båtens rytme og du og du hvor vi savnet det! Så dermed ble det besluttet en litt lengre seilas sommeren 2016.

Det er ikke snakk om de 13.951,9 nautiske mil, og 25 forskjellige land og 145 havner/ankringsplasser vi skulle legge bak oss, som i 2013/2014! Målt distanse ble til slutt 1.499 nautiske mil som er seilasen fra Croatia/Hvar/Vrboska til Spania/Torrevieja.

24 døgn brukte vi på turen, litt lengre tid enn vi planla. Og det var ikke så mange havner vi hadde tid/anledning til å besøke, men Korcula/Croatia, Tropea og Procida / Italia, Mahon / Menorca, Mallorca og Formantera.

Men jeg nådde jobben til avtalt tid, såvidt, og det er jo et poeng :-)

søndag 23. juni 2013

Verdens navle

Gry & Bård i verdens navle!
Ja, i dag har vi vært på/i Verdens navle!  Ihvertfall var det akkurat på dette punktet, steinen dere ser til høyre, betegnet som verdens navle 600-400 år f. Kristus. En stein som etter sigende kom dalene ned fra himmelen!

Vi tok oss en drosjetur til oldtidens Delfi. Kl. 08:15 sto drosjesjåføren klar til en liten drosjetur, 35 minutter fra Galaxidhi hvor vi lå trygt fortøyd og øyens "Andreas" lovde å passe på båten. (Vi så forresten ingen ting til han da vi dro avgårde... :-))
Det var her Apollos Orakel holdt til. Vi så ingen ting til Orakelet, og fikk ikke stilt noe esensielle spørsmål, hun som skulle ha svar på det meste.

Det var imponerende byggverk vi så rester av. Til venstre ser dere et av amfiene som de spilte teater i. Vi så flere slike amfier som ble brukt til de Pythiske leker.
Det var ikke mange byggverk som var helt inntakt, og dette var vel det som var nærmest fullstendig, bortsett fra at taket manglet.

Det står å lese at det kunne ha vært enten Sfiniske eller Athenernes skattkammer.

Vi lot oss imponere, og skjønner godt at grekerne er stolte av sin historie! Etter en times vandring ute endte vi opp i et innendørs museum. Og det er bare å ta av seg hatten for de arkeologene som møysommelig har gravd frem de utroligste "skatter". De må jo ha vært i ekstase!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar