En hilsen fra Bård og Gry

Plutselig - sommeren 2015 fikk vi følelsen igjen, om å være på havet, være en del av elementene, komme inn i båtens rytme og du og du hvor vi savnet det! Så dermed ble det besluttet en litt lengre seilas sommeren 2016.

Det er ikke snakk om de 13.951,9 nautiske mil, og 25 forskjellige land og 145 havner/ankringsplasser vi skulle legge bak oss, som i 2013/2014! Målt distanse ble til slutt 1.499 nautiske mil som er seilasen fra Croatia/Hvar/Vrboska til Spania/Torrevieja.

24 døgn brukte vi på turen, litt lengre tid enn vi planla. Og det var ikke så mange havner vi hadde tid/anledning til å besøke, men Korcula/Croatia, Tropea og Procida / Italia, Mahon / Menorca, Mallorca og Formantera.

Men jeg nådde jobben til avtalt tid, såvidt, og det er jo et poeng :-)

fredag 21. juni 2013

Ríon Traffic - Ríon Traffic this is s/y Morgengry ;-)

I skrivende stund har vi akkurat passert verdens lengste hengebro, står det ihvertfall skrevet i "Pilot-boken" som er vår gode følgesvenn. Vi vestlendinger er jo vant med å passere broer, og vet og "oppføre" oss deretter, men her nede må man igjennom en "voldsom" prosedyre. Vel 5 n.mil fra broen var det bare å finne frem VHF'en å kalle opp Ríon Traffic på kanal 14. Brovakten svarte oss, og så var det å opplyse de vitale fakta, lengde på båten og hvor høy masten var. Jeg fikk brukt andre kunnskaper også; det fonetiske alfabet!  Vi har jo ikke akkurat døpt båten vår for det enkleste navn i internasjonalt farvann, men


s/y Spurs har passert verdens lengste hengebro!
fruen kan sin lekse og med ordene "Mike", "Oscar", "Romeo", "Golf", "Echo", "November", "Golf", "Romeo", "Yankee" ble brovakten veldig fornøyd ;-)

Vi fikk beskjed om å ha en bropilar på styrbord siden og 3 på barbord - og kalle han opp igjen når vi var 1 nautisk mil unna broen.... Vi gjorde som vi fikk beskjed om og da vi var der igjen ønsket han oss... "have a nice day" :-) "Same to you", vågde jeg meg på :-))

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar