En hilsen fra Bård og Gry

Plutselig - sommeren 2015 fikk vi følelsen igjen, om å være på havet, være en del av elementene, komme inn i båtens rytme og du og du hvor vi savnet det! Så dermed ble det besluttet en litt lengre seilas sommeren 2016.

Det er ikke snakk om de 13.951,9 nautiske mil, og 25 forskjellige land og 145 havner/ankringsplasser vi skulle legge bak oss, som i 2013/2014! Målt distanse ble til slutt 1.499 nautiske mil som er seilasen fra Croatia/Hvar/Vrboska til Spania/Torrevieja.

24 døgn brukte vi på turen, litt lengre tid enn vi planla. Og det var ikke så mange havner vi hadde tid/anledning til å besøke, men Korcula/Croatia, Tropea og Procida / Italia, Mahon / Menorca, Mallorca og Formantera.

Men jeg nådde jobben til avtalt tid, såvidt, og det er jo et poeng :-)

tirsdag 18. juni 2013

Maganissi Vathi

Vi beveger oss sakte, men sikkert mot Athen, og Korrinter-kanalen. I skrivende stund har vi 110 nautiske mil igjen, og et lite delmål er nådd :-)

Her ligger vi i Maganissi Vathi en liten øy sør for Lefkas. Vi kan si det slik at vi ligger i "posisjon" for Korrinterkanalen....
Vi er mange båter som "kjemper" om en god plass hver ettermiddag. MEN merkelig nok, så er vi tidligst ute, og kan velge-og-vrake. Sesongen har nok ikke begynt helt. 

I går hadde vi middagsgjester til fiskegryte spizy.  Marit & Johnny var gjester, og alt ble spist opp, så det smakte godt! Vi spiser de fleste måltider ombord og tar kaffe/te med nogot attåt på WiFi-kafèer. 
Og kirker har de - overalt, godt ivaretatt!
Fra venstre: Bård, Marit vinker så fint og Johnny :-)
Her har selveste El Greco malt et Kristus-ikon fra 1600-tallet. De tror ihvertfall det er han som har malt det! 

Nå kvelden siger på, tar vi oss en tur på kafe, hvor de har WiFi. Blogg må skrives.  Johnny kaller meg "sosialministeren" for tiden... ;-) 


2 kommentarer:

  1. Hei hei

    Gøy å lese om turen deres, og se dere er på mange av de fine plassene vi har vært på:) det blir spennende å se når og hvor dere tar oss igjen;)

    SvarSlett
  2. Takk skal du ha Christine, vi følger dere også og håper dere tar dere god tid så vi får en sjangs til å nå dere igjen.... ;-)Det blir nok litt mer "fart" på oss etter 1. august....

    SvarSlett