Hilsen fra Bård og Gry

Bildet mitt
Beneteau Oceanis 46 fot. Dvs. hun er 13,68 m lang, 4,25 m bred og stikker 1,92 i dybden. Den stolte dame er produsert i Frankrike. Er registret i NOR/NIS og lyder kallesignalet LN5002

tirsdag 4. juni 2013

Montenegro - Kotor


2. juni 2013
Montenegro ble en egen stat i 2006 (skilt fra en forbundsavtale med Serbia). Gjesteflagget til Montenegro blir høytidlig heist idet vi passerer grensen.  Det gule flagget under forteller at vi ønsker å sjekke inn i landet og at vi ikke har pest ombord! (Det såkalte Q-flagget som alltid skal opp i salingen når vi ankommer et nytt land). Inntil alle papirer er stemplet inn, har vi ikke lov til å ankre opp noen steder, bortsett fra på den såkalte Q-kaien.... Vi må holde oss mellom kontorene til Havnekapteinen, Tolleren og Politiet. Vi gjorde alt i riktig rekkefølge, etter tips fra s/y Spurs som lå og ventet på oss i gjestehavnen :-) Endelig nådde vi de igjen!
Det var utrolig mektige fjell i Montenegro/Kotor, selv for en bergenser..... :-)  De hadde laget et "forsvarsverk", med en 4 km. lang bymur som snodde seg oppover fjellsiden!  Om kvelden lyste den opp, men dessverre, det ble for vanskelig å ta bilde av!

MEN du og du for et VÆR vi har. Det er ikke sommer ihvertfall.  Fjellene her er så høye (1700 m.o.h.) at skyene ligger og stanger i dem. Og regnet daler ned på kalde nordmenn som har oppsøkt bitte-litt varmere strøk!
Vi har bestemt oss, i morgen drar vi til "BAR", enda lengre sørøst i Montenegro. Her kan vi jo ikke være, i pøsende regnvær, når vi vet at 11 nmil utenfor SKINNER SOLEN!!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar