En hilsen fra Bård og Gry

Plutselig - sommeren 2015 fikk vi følelsen igjen, om å være på havet, være en del av elementene, komme inn i båtens rytme og du og du hvor vi savnet det! Så dermed ble det besluttet en litt lengre seilas sommeren 2016.

Det er ikke snakk om de 13.951,9 nautiske mil, og 25 forskjellige land og 145 havner/ankringsplasser vi skulle legge bak oss, som i 2013/2014! Målt distanse ble til slutt 1.499 nautiske mil som er seilasen fra Croatia/Hvar/Vrboska til Spania/Torrevieja.

24 døgn brukte vi på turen, litt lengre tid enn vi planla. Og det var ikke så mange havner vi hadde tid/anledning til å besøke, men Korcula/Croatia, Tropea og Procida / Italia, Mahon / Menorca, Mallorca og Formantera.

Men jeg nådde jobben til avtalt tid, såvidt, og det er jo et poeng :-)

tirsdag 4. juni 2013

Montenegro - Kotor


2. juni 2013
Montenegro ble en egen stat i 2006 (skilt fra en forbundsavtale med Serbia). Gjesteflagget til Montenegro blir høytidlig heist idet vi passerer grensen.  Det gule flagget under forteller at vi ønsker å sjekke inn i landet og at vi ikke har pest ombord! (Det såkalte Q-flagget som alltid skal opp i salingen når vi ankommer et nytt land). Inntil alle papirer er stemplet inn, har vi ikke lov til å ankre opp noen steder, bortsett fra på den såkalte Q-kaien.... Vi må holde oss mellom kontorene til Havnekapteinen, Tolleren og Politiet. Vi gjorde alt i riktig rekkefølge, etter tips fra s/y Spurs som lå og ventet på oss i gjestehavnen :-) Endelig nådde vi de igjen!
Det var utrolig mektige fjell i Montenegro/Kotor, selv for en bergenser..... :-)  De hadde laget et "forsvarsverk", med en 4 km. lang bymur som snodde seg oppover fjellsiden!  Om kvelden lyste den opp, men dessverre, det ble for vanskelig å ta bilde av!

MEN du og du for et VÆR vi har. Det er ikke sommer ihvertfall.  Fjellene her er så høye (1700 m.o.h.) at skyene ligger og stanger i dem. Og regnet daler ned på kalde nordmenn som har oppsøkt bitte-litt varmere strøk!
Vi har bestemt oss, i morgen drar vi til "BAR", enda lengre sørøst i Montenegro. Her kan vi jo ikke være, i pøsende regnvær, når vi vet at 11 nmil utenfor SKINNER SOLEN!!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar