En hilsen fra Bård og Gry

Plutselig - sommeren 2015 fikk vi følelsen igjen, om å være på havet, være en del av elementene, komme inn i båtens rytme og du og du hvor vi savnet det! Så dermed ble det besluttet en litt lengre seilas sommeren 2016.

Det er ikke snakk om de 13.951,9 nautiske mil, og 25 forskjellige land og 145 havner/ankringsplasser vi skulle legge bak oss, som i 2013/2014! Målt distanse ble til slutt 1.499 nautiske mil som er seilasen fra Croatia/Hvar/Vrboska til Spania/Torrevieja.

24 døgn brukte vi på turen, litt lengre tid enn vi planla. Og det var ikke så mange havner vi hadde tid/anledning til å besøke, men Korcula/Croatia, Tropea og Procida / Italia, Mahon / Menorca, Mallorca og Formantera.

Men jeg nådde jobben til avtalt tid, såvidt, og det er jo et poeng :-)

søndag 9. juni 2013

Sverdfisk og blekksprut menyen

Sverdfisk - servert som kotelett
Vi har ingen ting å utsette på maten!  Her får vi kjøpt alt hva hjertet begjærer og vi har bestemt oss for å kjøpe det vi trenger her.  Selv ikke Friele kaffe hadde vi med fra Norge.... :-)

Hellas byr på utfordringer, for her er bokstavene bokstavlig talt helt greske!  Så vi tør ikke kjøpe mer enn 1 boks om gangen, og så er det hjem for å teste!  Mye spennende åpenbarer seg når vi åpner boksen.  I dag fikk jeg makrell i tomat til frokostmat og Bård var så heldig at han fikk akkar i olje :-))

Bårds favoritt - blekksprut
Forleden dag bestemte vi oss for å gå ut å spise.  Det gjør vi nemlig ikke hver dag, det er billig å gå ut å spise, mye billigere enn i Norge, men dog. MEN det er enda billigere å spise ombord, ca. kr. 30,- pr person. Når vi spiser ute blir det ca. kr. 110,-...., mye penger spart må vite :-)

Jeg valgte meg en av grekernes spesialiteter, sverdfisk. Den var marinert i sitronjuice, olivenolje og urter, før den fikk en rask omgang på grillen. Salat blir servert med som en selvfølge. Grekerne serverer gjerne fisken med hodet på, for grekerne er dette den mest velsmakende delen, og den er med på å identifisere sorten.

Bård valgte seg blekksprut. Han får rett og slett ikke nok av det, så ingen av oss andre blir særlig overrasket når Bård velger seg noe fra menyen - Kalamaria :-))

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar