En hilsen fra Bård og Gry

Plutselig - sommeren 2015 fikk vi følelsen igjen, om å være på havet, være en del av elementene, komme inn i båtens rytme og du og du hvor vi savnet det! Så dermed ble det besluttet en litt lengre seilas sommeren 2016.

Det er ikke snakk om de 13.951,9 nautiske mil, og 25 forskjellige land og 145 havner/ankringsplasser vi skulle legge bak oss, som i 2013/2014! Målt distanse ble til slutt 1.499 nautiske mil som er seilasen fra Croatia/Hvar/Vrboska til Spania/Torrevieja.

24 døgn brukte vi på turen, litt lengre tid enn vi planla. Og det var ikke så mange havner vi hadde tid/anledning til å besøke, men Korcula/Croatia, Tropea og Procida / Italia, Mahon / Menorca, Mallorca og Formantera.

Men jeg nådde jobben til avtalt tid, såvidt, og det er jo et poeng :-)

tirsdag 25. juni 2013

Korinthkanalen mandag 24. juni

For et slit det må ha vært, å få laget Korith-kanalen!  Mange slaver har vært i sving her, det sies over 6.000. Kunne ønske familiene deres hadde aksjer i arbeidet de utførte, for dette var ikke en billig affære, (for oss) 230 EUR for 6,3 km.! Den sto ferdig bygget i 1893 etter 12 års slit, og her må jeg bruke ordet spektakulært! Og det mest spesielle er at denne kanalen allerede ble tenkt ut 600 år f. Kr., ... é det muli'??? De begynte allerede arbeidet da!! Imponerende arbeid!! Det står å lese at det går omtrent 11.000 fartøyer igjennom her hvert år.5 broer av forskjellig art går over kanalen.  Alt fra jernbanebro, sykkel-og-gangsti og noen bilbroer.  Og noe som er meget spesielt, som vi oppdaget, er at ved hver ende av kanalen blir den krysset av veier ved hjelp av senkebruer som senkes til bunnen av kanalen slik at båter kan passere over!!!  You see??? ;-))

Jeg har ikke helt fått lest meg til om disse hullene i fjellveggene er føtter som har stått og hugget ut kanalen.....   kanskje oppfølging følger?!? :-)


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar