Hilsen fra Bård og Gry

Bildet mitt
Beneteau Oceanis 46 fot. Dvs. hun er 13,68 m lang, 4,25 m bred og stikker 1,92 i dybden. Den stolte dame er produsert i Frankrike. Er registret i NOR/NIS og lyder kallesignalet LN5002

tirsdag 25. juni 2013

Korinthkanalen mandag 24. juni

For et slit det må ha vært, å få laget Korith-kanalen!  Mange slaver har vært i sving her, det sies over 6.000. Kunne ønske familiene deres hadde aksjer i arbeidet de utførte, for dette var ikke en billig affære, (for oss) 230 EUR for 6,3 km.! Den sto ferdig bygget i 1893 etter 12 års slit, og her må jeg bruke ordet spektakulært! Og det mest spesielle er at denne kanalen allerede ble tenkt ut 600 år f. Kr., ... é det muli'??? De begynte allerede arbeidet da!! Imponerende arbeid!! Det står å lese at det går omtrent 11.000 fartøyer igjennom her hvert år.5 broer av forskjellig art går over kanalen.  Alt fra jernbanebro, sykkel-og-gangsti og noen bilbroer.  Og noe som er meget spesielt, som vi oppdaget, er at ved hver ende av kanalen blir den krysset av veier ved hjelp av senkebruer som senkes til bunnen av kanalen slik at båter kan passere over!!!  You see??? ;-))

Jeg har ikke helt fått lest meg til om disse hullene i fjellveggene er føtter som har stått og hugget ut kanalen.....   kanskje oppfølging følger?!? :-)


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar