En hilsen fra Bård og Gry

Plutselig - sommeren 2015 fikk vi følelsen igjen, om å være på havet, være en del av elementene, komme inn i båtens rytme og du og du hvor vi savnet det! Så dermed ble det besluttet en litt lengre seilas sommeren 2016.

Det er ikke snakk om de 13.951,9 nautiske mil, og 25 forskjellige land og 145 havner/ankringsplasser vi skulle legge bak oss, som i 2013/2014! Målt distanse ble til slutt 1.499 nautiske mil som er seilasen fra Croatia/Hvar/Vrboska til Spania/Torrevieja.

24 døgn brukte vi på turen, litt lengre tid enn vi planla. Og det var ikke så mange havner vi hadde tid/anledning til å besøke, men Korcula/Croatia, Tropea og Procida / Italia, Mahon / Menorca, Mallorca og Formantera.

Men jeg nådde jobben til avtalt tid, såvidt, og det er jo et poeng :-)

fredag 14. juni 2013

Utforskning av Gáïos


Nydelig blomster overalt. De har det så fint i hagene sine! Og i år har det vært spesielt fuktig, så det er usedvanlig frodig overalt.

Denne karen sto helt i vannkanten, Pyropolitís, statuen av Konstantínos Kanáris, en helt helt fra den greske frihetskrigen.

Ellers konstaterer vi at Gáïos er en livlig ferieby. Mange av husene er fra 1800-tallet og har skodder og balkonger i venetiansk stil. Det mest "storslagne" huset hadde i sin tid residens for den britiske høykommisæren for Corfu.

Balansekunsten har også vi lært oss! Her representert med Marit :-) Det er mye man må kunne ombord i en seilbåt og vi lærer noen nye triks hver dag!
Oliventre
Ellers fant vi en gammel olivenlund. Det sies at noen av trærene er 2000 år gamle, og det kunne ikke være langt i fra, de så virkelig gamle ut!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar