En hilsen fra Bård og Gry

Plutselig - sommeren 2015 fikk vi følelsen igjen, om å være på havet, være en del av elementene, komme inn i båtens rytme og du og du hvor vi savnet det! Så dermed ble det besluttet en litt lengre seilas sommeren 2016.

Det er ikke snakk om de 13.951,9 nautiske mil, og 25 forskjellige land og 145 havner/ankringsplasser vi skulle legge bak oss, som i 2013/2014! Målt distanse ble til slutt 1.499 nautiske mil som er seilasen fra Croatia/Hvar/Vrboska til Spania/Torrevieja.

24 døgn brukte vi på turen, litt lengre tid enn vi planla. Og det var ikke så mange havner vi hadde tid/anledning til å besøke, men Korcula/Croatia, Tropea og Procida / Italia, Mahon / Menorca, Mallorca og Formantera.

Men jeg nådde jobben til avtalt tid, såvidt, og det er jo et poeng :-)

onsdag 5. juni 2013

Havnebyen BAR øst-sør-øst i Montenegro

I syvtiden om kvelden ankom vi havnebyen BAR, 3. juni. Gratulerer med dagen, kjære lillesøster!

Det var utrolig deilig å forlate KOTOR, det var jammen et regnhull!  Vi har hatt flatt hav i dag og bare tøffet for motor. Når det ikke blir så mye seiling, så leser vi oss opp på det stedet vi skal besøke. Og alle steder virker jo så spennende. MEN etter å ha vært litt forskjellige steder i Montenegro, er vi i grunnen litt "skuffet". Vi er ikke helt sikker på at vi ville anbefale de stedene vi har vært på som et feriemål. Ihvertfall ikke for solhugrige, kalde nordmenn, som trenger litt varme og sol på kroppen! Juni mnd. er for tidlig for den slags.  Ellers bærer landet i svært stor grad preg av at nyrike russere investerer og at de ikke klarer å ta vare på bygningene som bygges opp. For å si det slik, her er mye godt abeid for nevenyttige personer som vil gjøre et godt stykke arbeid.

s/y Spurs i solnedgangen like ved BAR.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar