En hilsen fra Bård og Gry

Plutselig - sommeren 2015 fikk vi følelsen igjen, om å være på havet, være en del av elementene, komme inn i båtens rytme og du og du hvor vi savnet det! Så dermed ble det besluttet en litt lengre seilas sommeren 2016.

Det er ikke snakk om de 13.951,9 nautiske mil, og 25 forskjellige land og 145 havner/ankringsplasser vi skulle legge bak oss, som i 2013/2014! Målt distanse ble til slutt 1.499 nautiske mil som er seilasen fra Croatia/Hvar/Vrboska til Spania/Torrevieja.

24 døgn brukte vi på turen, litt lengre tid enn vi planla. Og det var ikke så mange havner vi hadde tid/anledning til å besøke, men Korcula/Croatia, Tropea og Procida / Italia, Mahon / Menorca, Mallorca og Formantera.

Men jeg nådde jobben til avtalt tid, såvidt, og det er jo et poeng :-)

tirsdag 4. juni 2013

Cavtat neste

Utrolig stilig lykt, så ut som en kirke. Denne står på øyen Olipa og lykten heter "Hr. Galeb".

Som dere ser så blåser det ganske friskt og i tillegg er det ikke den store varmen, vel 15 grader!  Så vi er sjeleglade for at vi har tatt med oss nordsjøantrekket vårt! Bølgene var vel 2 meter høye, (jeg mente toppene var oppi 4 meter, Bård, som den sidige sørlendingen han er, syntes det var noget overdrevet...) så alt som ikke hadde funnet sin "riktige" plass inni båten, havnet på dørken. Det ble den ryddejobben når vi ankret opp i Cavtat.
LilleBror Ludvig Ibsen er også med oss på tur. Også han havnet på dørken underveis og så noe forskrekket på meg en gang jeg var under dekk for å sjekke forholdene! Jeg fikk på han redningsvest - og dermed kunne han også være ute å oppleve været (les: bølgene) sammen med oss!
Skipene som ligger på anker er enorme!  Masten vår rekker ikke opp til nederste dekk en gang.... :-)

Bård i hyggelig passiar med utleier av mooringen. Han kunne fortelle hvor havnekapteinen holdt til, bl.a.
Vel fremme i Cavtat for utsjekking av Croatia, det ble litt over 50 nmil. i dag også. Vi fant en fin mooring som vi ankret opp på. I det vi kom inn i bukten, ropte en Australiener til meg:  Where do you come from?  From Norway, svarte jeg med min stolteste stemme!  Han satte opp en STORT SMIL :-)  Og i det jeg så det SMILET, skjønte jeg at han mente, selvsagt, i dag.....  Jeg rettet svaret mitt kjapt til; from Korcula! Og så lo vi godt begge to!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar