Hilsen fra Bård og Gry

Bildet mitt
Beneteau Oceanis 46 fot. Dvs. hun er 13,68 m lang, 4,25 m bred og stikker 1,92 i dybden. Den stolte dame er produsert i Frankrike. Er registret i NOR/NIS og lyder kallesignalet LN5002

fredag 14. juni 2013

Paxós (Paxi) - Vi har forlatt Corfu

Kávos klippene i det fjerne
Nordvest frisk bris lød værmeldingen på. Ypperlig for oss medvindseilere, fin sløreseilas til Paxos.  Vi hadde ikke mer enn forlatt sørspissen av Corfu, fått i oss lunsjen "tuna-salat", før det "brakte" løs. I alle dager, dette har de jo ikke meldt? Og vi? Hadde ikke stuet alt vekk iht. til stiv kuling! Og de svalpebølgene!! Her var det bare en ting å gjøre, holde seg fast og hive ned under dekk alle "løse" gjenstander som vi hadde ute.

Vi ankom Paxos nordlige ende, Lákka noen timer senere, temmelige våte og full av salt! Vi måtte nå le av oss selv! Er det MULIG å bli så VÅT og SALT på en seilas??? Det var det mange andre seilere som også hadde søkt ly og lå og haiet i Lákka. Vi tok ikke sjangsen på å kaste anker, oppi det "kaoset" som herjet der.  Beslutningen var lett å ta, vel 2 nautiske mil sørover, nå i medvind, og i le av Paxos, skulle det være en fin-fin havn!

Hovedgaten - Limín Gaios.
Klokken var nå nærmere syv om kvelden, så vi fikk ikke plass inni selve landsbyen, men like utenfor fikk vi hevet anker og tatt en tamp i land / oppetter heia :-) - i busker og kratt. Utrolig deilig å komme til land i dag!

Sentrum så veldig fristende ut, så vi bestemte oss for at når alle har kastet loss, tar vi oss en dag eller to ved kai midt i landsbyen.
Fra venstre, Johnny, Bård og Marit i ivrig studie av menyen.
Som sagt, så gjort!  Så her ligger vi igjen, side-om-side s/y Spurs og s/y Morgengry. Og vi? Tok et par skritt over gaten og gikk på kafè. I dag spanderte vi på oss litt lunsj ute. Vi må bare innrømme det, vi observerte fra vår plass i cockpit'en at de hadde "free WiFi". For å få tak i passordet, må vi spise eller event. ta oss noe å drikke på kafèen. Og muligheten var jo også tilstede for at nettet deres ville rekke helt bort til båtene våre... ? (Og det gjorde det!) Mye greiere å sitte ombord å blogge.

Vi storkoser oss fremdeles i Hellas og på reise. Vi får kontakt med mange seilere og noen av dem vil vi se igjen, mange ganger, de skal også seile ARC.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar