En hilsen fra Bård og Gry

Plutselig - sommeren 2015 fikk vi følelsen igjen, om å være på havet, være en del av elementene, komme inn i båtens rytme og du og du hvor vi savnet det! Så dermed ble det besluttet en litt lengre seilas sommeren 2016.

Det er ikke snakk om de 13.951,9 nautiske mil, og 25 forskjellige land og 145 havner/ankringsplasser vi skulle legge bak oss, som i 2013/2014! Målt distanse ble til slutt 1.499 nautiske mil som er seilasen fra Croatia/Hvar/Vrboska til Spania/Torrevieja.

24 døgn brukte vi på turen, litt lengre tid enn vi planla. Og det var ikke så mange havner vi hadde tid/anledning til å besøke, men Korcula/Croatia, Tropea og Procida / Italia, Mahon / Menorca, Mallorca og Formantera.

Men jeg nådde jobben til avtalt tid, såvidt, og det er jo et poeng :-)

tirsdag 11. juni 2013

Observasjoner en morgenstund

Ja, jeg er flittig, med svømmetreningen min, fremdeles! De 50 mtr. som var ferdig oppmålt i Naok Yacht club er byttet ut med runder rundt båten.  15 runder er 450 mtr. Det er 23 gr. i vannet, så temperaturen klager fruen ikke på. Her har dere meg på ryggsvømming, greiest i lo for båten pga. litt vind i morges og bølger :-) Ellers foretrekker jeg brystsvømming.

For øyeblikket ligger vi for eget anker midt i Corfu by i en bukt.  Her er mange nasjonaliteter å observere.  Vi har hatt kikkerten fremme og følgende lands flagg kan vi se: England, Canada, Norge, Østerrike, SørAfrika, Frankrike, Australia, Nederland, Mali, Tyskland, USA, Ungarn, Italia, Marshalløyene og Danmark.  Det er litt av en fin bukett ;-)

Ellers er visst alt mulig, til og med å ta klesvasken i saltvann. Våre franske naboer har visst god erfaring med det!?!

Vi har litt vind og svalpebølger her vi ligger, så vi gynger litt. MEN våre Canadiske naboer gynger enda mer, hva i alle dager skyldes det?  Kan det være at de har en svært dårlig lengde på båten i forhold til bølgefrekvensen? :-))

En liten gummibåt er et must når man ligger for eget anker hvis man skal til land. Vi har også en, en veldig liten en.  Vi ynder å kalle den "eggeskallet". I vår studie på morgenkvisten i dag, utbrøt plutselig Bjerkås'en himself: "Det er mye småbåter her, men jeg tror vi tar kaka"! :-))


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar