En hilsen fra Bård og Gry

Plutselig - sommeren 2015 fikk vi følelsen igjen, om å være på havet, være en del av elementene, komme inn i båtens rytme og du og du hvor vi savnet det! Så dermed ble det besluttet en litt lengre seilas sommeren 2016.

Det er ikke snakk om de 13.951,9 nautiske mil, og 25 forskjellige land og 145 havner/ankringsplasser vi skulle legge bak oss, som i 2013/2014! Målt distanse ble til slutt 1.499 nautiske mil som er seilasen fra Croatia/Hvar/Vrboska til Spania/Torrevieja.

24 døgn brukte vi på turen, litt lengre tid enn vi planla. Og det var ikke så mange havner vi hadde tid/anledning til å besøke, men Korcula/Croatia, Tropea og Procida / Italia, Mahon / Menorca, Mallorca og Formantera.

Men jeg nådde jobben til avtalt tid, såvidt, og det er jo et poeng :-)

torsdag 11. juli 2013

Rundt-omkring-på-Nísyros

Hovedplassen i Niká belagt med mosaikk!

Vi har helt roen og ligger stadig på øyen Nísyros, godt fortøyd. Stormen som de meldte med 80% riktighet, ble slett ikke noe av, heldigvis! Så vi leide oss bil, nok en gang!  Vi må se litt mer enn "bare" havnen. Når inntrykkene fra krateret hadde sunket inn, tok vi oss en svingom innom Nikiá. En bitteliten landsby som klamret seg til fjellsiden. Men her også finnes de utroligste skatter i kirken og i smitt-og-smau! Og selvsagt, her er også et forseggjort "utkikkstårn".

 Havutsikt, hadde de også! Og andre veien er det panormautsikt til krateret.
Når vi først var i sving, kjørte vi innom øyens hovedstad, Madráki. Her spiste vi lunsj, blåskjell og gresk salat. Deilig, tilberedt på en kjøkken som ikke ser ut som det hadde blitt godkjent iht. mattilsynet i Norge! MEN vi blir ikke dårlige av å spise maten her nede!  Og IS til dessert bevilger vi oss av og til :-)
Utsikt ned i havnen, her i Páloi. Vi betaler 10 EUR for vann/strøm/landligge pr 24 timer!  Dvs. en dag trengte vi ikke betale!  Bård gjorde så godt han kunne med å tiltrekke seg oppmerksomhet til damen som krever inn pengene, men hun bare så uforstående på han.  Han kunne jo nesten ikke løpe etter henne ;-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar