Hilsen fra Bård og Gry

Bildet mitt
Beneteau Oceanis 46 fot. Dvs. hun er 13,68 m lang, 4,25 m bred og stikker 1,92 i dybden. Den stolte dame er produsert i Frankrike. Er registret i NOR/NIS og lyder kallesignalet LN5002

fredag 1. november 2013

Vinsjreparasjon

1. november er Allehelgensdag og helligdag i Spania inkl. Canaries Islands!  Da hedrer spanjolene de døde og legger blomster på gravene. Vi var svært uvitende om dette da vi la ut på vår vanlige spasertur i dag, til båtbutikken for å hamstre enda mer utstyr. Stor lapp utenfor butikken kunne fortelle oss at det var Nasjonaldag i dag...?!? Så spanjolene kaller fridagen i dag, litt forskjellig!  Men det er slett ikke nasjonaldagen, det er Allehelgensdag! "Gyldendals reiseguide" ombord i båten bekreftet dette.... ;-)

Fru Bjerkås planer måtte da gjøres om, til vinsjreparasjon! Hr. Bjerkås smilte tappert, for her faller det meste av arbeidet på han :-). Jeg lener meg ikke akkurat tilbake med en bok eller lign. jeg er svært ivrig med vaskebørsten og polishen i ettertid av en slik vinsjreparasjon, men grovarbeidet det tar Bård seg av.

Vinsjen trengte ettersyn fordi den virket kun på lett-kjøring og ikke på tung-kjøring. For noe gris! Olje og grease overalt og en "haug" med deler, som også skulle på rett plass ved påmontering igjen.  Fruen i nabobåten tipset oss om at det sikkert var lurt å teste vinsjen, FØR alt ble skudd fast igjen!  Det hadde nemlig ikke de gjort, så de måtte skru alt fra hverandre igjen.  Gode tips tar vi gladelig i mot! ;-) Takk skal du ha Trude! ;-)

Nå skinner vinsjen, (og Bård) og den virker både på lett og tung "kjøring". Perfekt!

Så dagen i dag, endte i båten hele dagen. Ingen tur, ingen shopping, heldigvis så hadde vi litt frossenfisk i fryseren. Bård holder på i skrivende stund på å mekke litt middag, det lukter himmelsk, så restauranten ombord er slett ikke å forakte. Ernst bare himler med øynene når han f.eks. ser frokostserveringen vår; "first class hotel", er hans kompliment! :-)

Alt vel ombord! Vi teller ned dagene til Johnny mønstrer på den 12. Det blir spennende og veldig kjekt!  GRATULERER med DAGEN, Johnny!  Vi tar en skål for deg i dag!!


2 kommentarer:

 1. Hei Gry og Bård !
  Da har jeg fått lest meg opp på reisebrevene. Har vert på hytten noen dager,
  Og Ice. Nettet som de har reklamert så mye for, funker ihvertfall dårligt
  på Geitanger. Ja nå begynner vel den store reisefeberen å komme etter hvert
  som dere nermer dere starten for overfarten.
  Ja i går feiret vi gebursdagen til Jhonny. Først hjemme hos de med god mat
  Og drikke. Marit serverte tre fantastisk gode supper som jeg må ha oppskriften på.
  Så bar det til Ølskole på Hansa hvor vi hadde en lærerik og hyggelig aften.
  Skjønner at det er travle dager med mye forberedelser.
  Har dere vert og badet på bystranden ? Visst ikke bør dere unne dere det.
  Så finnmarværingen jobber fortsatt i den butikken.
  Kos dere videre med forberedelsene og Jhonnyen er klar, tror han har begynt å få litt reisefeberen.

  Masse klemmer fra Elisabeth og Bjørn-Åge

  SvarSlett
 2. Hei, Bjørn-Åge og Elisabeth! Bystranden har vi tilgode til nå. Naboene våre har vært og badet og det var kjekt fikk vi høre, men det må da vel være SOL? Kommer nesten ikke på å finne på at vi skal gå å bade når ikke solen skinner fra en nesten solfri himmel... bortskjemt: ja! MEN vi har inspisert den og du-og-du hvor fint de hadde "raket" til stranden! Det var HØY standard!! Så det er jo selvsagt fristende, men Bjerkåsen himself har litt fobi for SAND...... så vi får se ;-)

  Marit er egentlig en god kokke! Godt å ha flere ben å stå på... ;-) Så det er gøy å komme til middagsservering der! Ølskolen har vi også vært på, men vi skulle så gjerne vært med dere...!

  Morten, finnmarkværingen, jobber der for 8. året. Jobber der 4 mnd. i året, resten av året seiler han. Han seilte båten sin bort til Rum Bay i februar og er snart avgårde til sin båt igjen.

  Hyggelig å høre fra dere igjen! Ikke alle som får til dette med kommentarer. Hvordan fikk du det til tilslutt? Går det bra med kneet ditt forresten?

  SvarSlett