En hilsen fra Bård og Gry

Plutselig - sommeren 2015 fikk vi følelsen igjen, om å være på havet, være en del av elementene, komme inn i båtens rytme og du og du hvor vi savnet det! Så dermed ble det besluttet en litt lengre seilas sommeren 2016.

Det er ikke snakk om de 13.951,9 nautiske mil, og 25 forskjellige land og 145 havner/ankringsplasser vi skulle legge bak oss, som i 2013/2014! Målt distanse ble til slutt 1.499 nautiske mil som er seilasen fra Croatia/Hvar/Vrboska til Spania/Torrevieja.

24 døgn brukte vi på turen, litt lengre tid enn vi planla. Og det var ikke så mange havner vi hadde tid/anledning til å besøke, men Korcula/Croatia, Tropea og Procida / Italia, Mahon / Menorca, Mallorca og Formantera.

Men jeg nådde jobben til avtalt tid, såvidt, og det er jo et poeng :-)

søndag 10. november 2013

Sug i magen!

I dag hadde vi vekkerklokken på, for sikkerhetsskyld, klokken 08:00. Vi våknet litt før, og våre engelske naboer var da allerede på dekk! For en spennende dag!  Bård utbrøt plutselig at han hadde sånn 17.-mai følelse i magen, kjempespent!  Og vi skulle jo ikke starte i dag!  Hvordan det var hos våre hyggelige engelske naboer, ombord i s/y Pandora of Feock vites ikke, men stemningen var nok til å ta å føle på ;-) Skipperen ombord i s/y Pandora of Feock har ledd så hjertelig den siste uken, om enn mulig var han litt mer alvorstynget i dag! Men vi hørte den gode latteren innimellom i dag også ;-)

På bildet til venstre, deres amerikanske venn, nesten på vei hjem.
Kapteinen ombord i Pandora of Feock 
Fru Kaptein vinker hjertelig farvell

Og noen måtte kysse farvell til konen som sto igjen på land.... ;-)s/y Corona Aq er svensk. Kapteinen har seilt over mange ganger og nå hadde han virkelig tenkt å gi seg med Atlanterhavseilinger!  MEN da han så at turen i gikk via Kapp Verde, så han muligheten for å utvide horisonten!  Fruen stemte i!  Så i år seiler de begge med sin Laurin 32 og med seg har de sin 13 år gamle skipskatt.

Vi var ute å så på starten!  Laaange Atlanterhavsbølger er utenfor moloen.  Vi merker ikke noe til de inne i havnen. På bildene ser dere s/y Krivicalo, norsk båt fra trøndelag med et veldig hyggelig par ombord, på vei til startlinjen i fin-fin stil. I bølgedalen "forsvinner" nesten hele skipet, kun seilene er å se!

Stemningen var stor på utkikksplassen!  Mange spente seilere som skal starte om nøyaktig 14 dager!  Programmet er strengt de neste ukene, dette blir spennende!!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar