Hilsen fra Bård og Gry

Bildet mitt
Beneteau Oceanis 46 fot. Dvs. hun er 13,68 m lang, 4,25 m bred og stikker 1,92 i dybden. Den stolte dame er produsert i Frankrike. Er registret i NOR/NIS og lyder kallesignalet LN5002

lørdag 2. november 2013

Sprayhood

Det er ikke bare båten som har sprayhood, men vi mennesker må også ha sprayhood integrert i redningsvesten! Det er nytt for oss, men vi skjønner hensikten ;-) Dermed får hodet også en viss beskyttelse for vind og bølger hvis man skulle være så uheldig å falle overbord!  Men som den observante leser ser/tenker, så skal sprayhooden festes i redningsvesten i bakkant, men i FORKANT må man ha to armer for å holde den litt ut for å ikke få klausofobi. (De har laget 4 pustehull på hver side... ;-)) Så man bør ikke være besvimt når man havner i sjøen!  Dette går under utstyr som man håper man aldri vil få bruk for!

Sikkerhetskontrollene er startet på de forskjellige båtene. Først ut er de som skal starte den 10. november og seile via Kapp Verde, det er 50 båter. Vi er 75% klar for sikkerhetskontroll ombord, så vi føler at vi har god kontroll, akkurat for øyeblikket. MEN dessto mer vi snakker med de andre erfarne ARC-seilerne, dessto flere gode reserveløsninger må vi ha klart for oss, for det er DET, tydeligvis, sikkerhetskontrollørene gjerne vil høre noe om :-) Hmmm. Vi får håpe at %-statusen vår, ikke vil synke nedover i løpet av neste uke, men stige... ;-)

Litt grå dag i dag, kun sol på morgenkvisten. Temperaturen kan vi ikke klage på, den er 28 gr. C.! Alt vel ombord, kokken er nedunder dekk og tilbereder en akka-middag. Fruen skriver blogg og følger med på hva som ellers skjer i verden. Lørdagskvelden kan starte ;-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar