En hilsen fra Bård og Gry

Plutselig - sommeren 2015 fikk vi følelsen igjen, om å være på havet, være en del av elementene, komme inn i båtens rytme og du og du hvor vi savnet det! Så dermed ble det besluttet en litt lengre seilas sommeren 2016.

Det er ikke snakk om de 13.951,9 nautiske mil, og 25 forskjellige land og 145 havner/ankringsplasser vi skulle legge bak oss, som i 2013/2014! Målt distanse ble til slutt 1.499 nautiske mil som er seilasen fra Croatia/Hvar/Vrboska til Spania/Torrevieja.

24 døgn brukte vi på turen, litt lengre tid enn vi planla. Og det var ikke så mange havner vi hadde tid/anledning til å besøke, men Korcula/Croatia, Tropea og Procida / Italia, Mahon / Menorca, Mallorca og Formantera.

Men jeg nådde jobben til avtalt tid, såvidt, og det er jo et poeng :-)

fredag 22. november 2013

Jerry the rigger!

Riggsjekk må taes før overfarten!  Fruen fikk anledning til å gå på seminar hos Jerry the rigger. "Guttene" som jeg kaller radarparet Johnny&Bård (pumpel&pimpel) var opptatt med installering av watermakeren! Vi har jo lyst til at den skal fungere på overfarten, det må jo være halve vitsen, så ære være de for det! Jeg ivaretar godt lærdommen og så har vi debriefing hver kveld, resten skal jeg dosere om på overfarten, for DA skal vi ha tid nok...., sies det!

Jerry sjekket riggen vår og var fornøyd. Skipet er trygt å seile med til Caribien, iflg. Jerry!  Et par justeringer må til, bl.a. syntes han at masten vår var litt for mye "banan" i forhold til hva som var sunt for en mast med rullestorseil! Litt sikringer "her&der"må til og det har vi sans for alle ombord!

Alt vel ombord! Vi føler at tiden løper fra oss.....  altfor mye som vi bør delta på og altfor mye som skal skje ombord.... i siste liten! Vi blir stadig avbrutt, så ting tar tid! Journalister fra alle verdens hjørner kommer forbi... og hos oss er det god stemning så vi slår gjerne av en prat ;-)


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar