Hilsen fra Bård og Gry

Bildet mitt
Beneteau Oceanis 46 fot. Dvs. hun er 13,68 m lang, 4,25 m bred og stikker 1,92 i dybden. Den stolte dame er produsert i Frankrike. Er registret i NOR/NIS og lyder kallesignalet LN5002

fredag 8. november 2013

Satelitt-telefon & et kaninøre

Satelitt-telefon ble bestilt i forrige uke. Kanskje litt i det seneste laget, men vi har innstilt oss på at akkurat DET var det lurt å bestille her nede med HELE ekspertisen på plass!

Det ble til at vi bestilte over nettet hos Mailasail, www.mailasail.com, som "server" oss når det gjelder å angi posisjonen vår på globusen, så vi er egentlig gode gamle kunder.  Hos Mailasail i UK, jobber det 2 hyggelige karer, Ed Wildgoose og Denny Saify ;-), de ringte med en gang de så vår forespørsel: "Vi er på vei, med fly til Las Palmas, vi kan ta med utstyret deres i kofferten!!" Så torsdag kveld ankom Ed Pir G plass 42 med alt hva vi kunne ønske og litt til.... ;-) Vi skulle akkurat til å spise middag, kylling kokt i rødvin. For å si det slik, den ble ferdigkokt..... Ed forlot oss ikke før klokken ble 22..... Og på den tiden han var her, lærte vi en masse om satelitt-telefon i praksis. Våre engelske båtnaboer huket også tak i han og ville ha hjelp!  Vi ville gjerne invitere Ed ombord, i litt bedre lys, under dekk. Men neida, han ville absolutt være ute. Ved litt ettertanke skjønner vi det; mersalg til nabobåter ;-)

Og som du ser Marit: Vi får oss et aldri så lite "kaninøre" på hekken. Et beskjeden et. Det regnes vel nærmest ikke som et kaninøre, men mer som en satelittantenne.... ;-)

Om det var sånn apropo vår kylling som kokte-og-kokte i rødvinsaus, mens han var der, vet vi ikke. Men da han forlot oss kunne han fortelle at nå begynte tiden hvor han og Danny løp rundt "as headless chicken" i Puerto Muella Deportivo. Det blir mye å gjøre i de neste 3 uker ;-) !!!

Så nå er det bare, for vår del, å øve, øve, øve, så vi kan sende små hyggelige meldinger til våre lesere OG ikke minst, vi kan motta værmeldinger når vi seiler over Atlanteren! Jeg gleder meg allerede, med satelitt-telefonen følger mye godt lesestoff.

Alt vel ombord! Vi føler på at tiden bare løper avgårde! Alt sikkerhetsutstyr er vel ombord, litt finpuss gjenstår, bl.a. har vi litt for lite førstehjelpsutstyr enn anbefalt. Jeg føler meg rimelig trygg på det punktet, har bedt Bård koble inn hjernehalvdel nr. 2 ;-)) På mandag kommer dessuten eksperten, Dennis, som skal hjelpe oss å montere vindroret og i dag ringte, utrolig nok, DHL, og sa at watermakeren vår ikke var langt unna. Torsdag, eller sa hun tirsdag?, ville den bli levert.  Ja, nå blir det jammen, om enn mulig, enda mer velstand ombord i s/y Morgengry.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar